Jannes Mulder presenteert de Taal- en Kennisquiz
Jannes Mulder presenteert de Taal- en Kennisquiz Foto: Johan Bergsma

Maandag 28 maart de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz

Steenwijkerland

SINT JANSKLOOSTER - Na een online editie in 2021 vindt de Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz op 28 maart weer live plaats. Het Wapen van Utrecht in Sint Jansklooster is de plek waar de verschillende teams met elkaar strijden om de eeuwige roem.

De Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz is een fijne avond uit, waarin het draait om de verschillende dialecten die de gemeente rijk is, maar zeker ook om de gezelligheid. Met name onder kinderen en jongeren loopt het aantal dat dialect spreekt sterk terug. De waardering voor dialect lijkt overigens steeds groter te worden; het is niet langer uit den boze om op radio en televisie dialect te spreken.

Eeuwige roem
Jannes Mulder leest de tekst voor met allerlei uitdrukkingen in het dialect uit één van de steden uit Steenwijkerland (bijvoorbeeld Steenwijk, Kuinre, Vollenhove, Blokzijl, Giethoorn). Het verhaal is geschreven door George Huisman, Janet Marinus en Frouk Alice Weijs. Wethouder Marcel Scheringa is naast Janet en George het derde lid van de deskundige jury. De winnaar van de quiz ontvangt een oorkonde en vanzelfsprekend de eeuwige roem.

Deelname is gratis. U kunt met een team meedoen (bijvoorbeeld een vereniging, bedrijf, familie of een vriendengroep), maar alleen deelnemen is ook mogelijk. Opgeven kan door een e-mail te sturen aan info@schrijversfestival.nl met vermelding van teamnaam, het aantal personen waaruit het team bestaat en het e-mailadres van de contactpersoon.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00