De maquette-avond van Corso Frederiksoord.
De maquette-avond van Corso Frederiksoord. Celine Perton- Broekman

Jubileumeditie Corso eindelijk op de weg

· leestijd 1 minuut Cultuur

FREDERIKSOORD – In het tweede weekend van september staat heel Frederiksoord en omliggende dorpen in het teken van Corso. Dit lijkt nog ver, maar achter de schermen zijn de corsogroepen druk bezig met de voorbereidingen. 

Afgelopen woensdagavond was de jaarlijkse maquettepresentatie waarbij iedere groep op zijn eigen wijze een presentatie gaf over de toekomstige wagen. Er was een grote opkomst aan bouwers en betrokkenen en daarmee ontzettend veel enthousiasme. Begrijpelijk, want na twee jaar een aangepast programma te hebben moeten draaien heeft iedereen zin om de jubileumeditie ‘Corso 60 jaar – Vermaak oe!’ groots uit te pakken.

‘Eindelijk, we mogen’, aldus voorzitter Joost Ottink. Ondanks dat er de afgelopen twee jaar zeker niet stilgezeten is en het bestuur ook positief terugkijkt op het alternatief van destijds, is dit toch echt waarvoor de organisatie het doet. De uitgestelde jubileumeditie kan plaatsvinden zoals het hoort: groots, vrolijk, gezellig en dat een heel weekend lang. De thema’s van de wagens zijn heel divers en vormt een aantrekkelijk mix voor het publiek. Denk hierbij aan ‘Great barrier reef’, ‘Tijdmachine’, ‘Adventure’ en bijv. ‘Piratencultuur & Vinyl’. 

Juniorcorso

Nieuw dit jaar is het juniorcorso, waarbij jongeren uit de omgeving meer worden betrokken bij het corso. Naast allerlei acties, zoals het leren solderen, het maken van een maquette etc. wordt er ook een lespakket aangeboden waarbij jongeren meer leren van de natuur. Inmiddels hebben zes scholen zich aangemeld. De juniorcommissie is nog op zoek naar meer ‘juniorwagens’. Jongeren tussen de 12 en 26 jaar kunnen zich melden bij de organisatie. 

Daarnaast zijn er ook vaste elementen die het feest compleet maken, zoals de mozaïekroute op zondag met activiteiten voor jong en oud, het kindercorso, de kermis en het Flodderfeest. Voor meer informatie: www.corsofrederiksoord.nl of facebook.com/corsofrederiksoord.

De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 17 uur geleden
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 19 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 19 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 20 uur geleden
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 2 mei, 10:00
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 2 mei, 09:17
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 2 mei, 07:30