Bernadien Hubbers en Stijn Ringsma
Bernadien Hubbers en Stijn Ringsma Foto: Aangeleverd

Eerste kunstmarkt in Giethoorn wordt een feit

· leestijd 1 minuut Cultuur

GIETHOORN - Maar liefst zestig deelnemers hebben zich vol enthousiasme aangemeld voor de eerste Kunstmarkt Giethoorn deze zomer! Op zondag 3 juli van 11.00 tot 17.00 uur presenteert Kulturhus De Eendracht op het Eendrachtsplein een prachtig palet aan kunstenaars. “Wij zijn zeer verguld en gaan er een prachtige eerste editie van maken.”

Een groot aanbod van eigentijdse, surrealistische, impressionistische, realistische, moderne en abstracte kunst (origineel!) wordt er tentoongesteld op de Kunstmarkt Giethoorn. Vele kramen laten het werk van kunstenaars zien met schilderijen van olieverf en acryl, waarop landschappen, portretten en dieren geschilderd zijn. Er zijn vele (grote en kleine) beelden te bewonderen: van hout en metaal, papierobjecten, keramiek, maar ook mozaïek. Naast etsen, aquarellen, pastels, litho’s en pentekeningen kan je ook je hart ophalen bij de glazen objecten (glasfusing, glas in lood en tiffany creaties). Ook zijn fotografie en recycle art niet vergeten! 

De kramen met sieraden naar eigen ontwerp zijn een lust voor het oog. De creaties van de kunstenaars laten sieraden zien van onder andere natuursteen, klei, rubber, aluminium, glas, hout, leer, zilver, parels en edelstenen. En de kleurrijke textielkramen mochten ook niet ontbreken. Zo zijn er unieke exemplaren naar ontwerp van de kunstenaar van zijden sjaals, vilten hoeden, leren tassen en truien. En patchwork en mixed media kan je tevens vinden op onze kunstmarkt.

Duo Expo ‘Kleurrijk Veelzijdig’

Naast dat de kunstenaars hun waar stallen op de kramen, zullen ook velen bij de kraam laten zien hoe ze te werk gaan. Maak een praatje met ze en laat je inspireren. Breng ook een bezoek aan de Duo Expo ‘Kleurrijk Veelzijdig’ van Bernardien Hubbers en Stijn Ringsma, die gezamenlijk in de maanden juni en juli exposeren in het Kulturhus. Beide zijn aan het werk in de foyer en ontvangen u graag om gezamenlijk hun werken te bekijken. 

Project Giethoorn

Daarnaast is er een mini expositie ‘Project Giethoorn’ van In Beeld bij Nathalie. Een tentoonstelling in Rembrandtstijl van mensen die zich verbonden voelen met Giethoorn in combinatie met iets wat ze het liefst doen. En muziek mag natuurlijk niet ontbreken. In de middag komen leden van Easy & Free (Irish & Maritime Folk) en Still Walking (Country Folk) de bezoekers verblijden met hun zangkunsten. 

Nieuwsgierig naar alle deelnemende kunstenaars met hun passie? Kijk dan voor een compleet overzicht op www.kulturhusgiethoorn.nl