High-Low Rok'n Roll
High-Low Rok'n Roll Foto: Aangeleverd

Afsluiting Vestingfeesten met Rock around Rocks en Nacht van Steenwijk

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK - Steenwijk maakt zich op voor een week vol met muziek. Woensdag aanstaande staat Rock around Rocks op het programma met een grote vinymarkt en veel Rock & Roll. Donderdag 25 augustus is de Nacht van Steenwijk. Traditioneel het laatste Vestingfeest van het jaar. Er kan weer ouderwets gefeest worden met coverband Glamourama en verschillende Tribute-artiesten. De laatste zondag van augustus is het koopzondag en zorgen draaiorgelklanken voor sfeer in de Vestingstad. 

Rock around Rocks; vinylmarkt groeit naar 40 kramen 

Vorig jaar werd de vinylmarkt op de Markt voor het eerst gehouden. Dit jaar groeit het evenement uit naar maar liefst 40 kramen vol met lp’s, cd’s en alles wat maar met muziek te maken heeft. Muziekliefhebbers zullen zich deze dag als een kind in een snoepwinkel voelen. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur zijn er, door de gehele binnenstad, optredens van: L. Jackson, DJ à GOGO, Easy Elvis en High Low Rok ’n Roll. In de avond neemt DJ Vintage Vinyl de Markt over en kan iedereen een ‘plaatje’ aanvragen.

Nacht van Steenwijk met Prijzenfestival en Tribute Night

De Vestingfeesten 2022, georganiseerd door de gezamenlijke ondernemers in de binnenstad, worden op donderdagavond 25 augustus afgesloten met de Nacht van Steenwijk. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en het jaarlijkse Prijzenfestival wordt gehouden. Er zijn super koopjes en iedereen die een aankoop doet, maakt kans op mooie prijzen bij het Rad van Fortuin op de Markt. Om 21.00 uur wordt hier de hoofdprijs, een fiets beschikbaar gesteld door Ten Veen 2wielers, getrokken. Deze fietsenwinkel is gevestigd aan de Woldpoort 1 in Steenwijk.

Tribute Night met Glamourama, Hazes, Tina Turner en Robbie Williams

De coverband Glamourama zorgt vanaf 22.00 uur voor muzikaal spektakel. Met 10 man sterk is Glamourama één van de grootste bands in het covercircuit en wat meteen opvalt zijn de 4 kleurrijke zangeressen op front. In een wervelende spektakelshow vol van interactie laten zij met gemak iedereen meezingen en -springen. Zelfs de grootste kniesoor gaat overstag van zoveel feest. De Vengaboys, John Denver, AC/DC, Trafassi, Spice Girls, Paul Elstak, Ricky Martin. Werkelijk àlles komt voorbij. De Tribute-artiesten; Just Like Robbie Williams, Tina Turner Tribute en Mark’s Hazes Tribute maken het muziekfestijn compleet. Deze namen zeggen genoeg! Er kan tijdens dit gratis toegankelijke evenement feest gevierd worden tot in de late uurtjes.

Live in het Park en Bieb Outdoor

In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe donderdagavond ‘Live in het Park’ met de Moonshine Ramblers. Op het BIEBplein kan de jeugd zich vermaken. Diaz & Bruno, DJ Hardez en DJ Sylvano staan hier op het programma

Koopzondag met het Nostalgische draaiorgeltje

De winkels in het centrum van Steenwijk zijn op zondag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Zo langzamerhand liggen de nieuwste collecties alweer in de winkels of zijn er nog de laatste aanbiedingen te scoren. Een perfecte dag om inkopen te doen. Tijdens de koopzondagen in de Vestingstad is het altijd extra gezellig. Deze keer zorgen draaiorgelklanken voor sfeer door de straten en op de terrassen. Welkom in de Vestingstad!

Meer informatie is te vinden op: www.steenwijkvestingstad.nl.

Vast programma Vestingfeesten 

- Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur
- 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens
- Livemuziek en entertainment
- Torenklimmen
- Kinderactiviteiten
- Audiotour ‘Verhalen in de Kop’
- Interactieve speurtocht over de stadswallen
- Expositie ‘Vier het Leven’ in Galerie Vermaning
- Tentoonstelling ‘Wie niet sterk is …’ in het stadsmuseum

Tourist Info Punt 

Een plattegrond van Steenwijk met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, bijzonder plekjes en magische momenten en routes in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en omgeving zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11. Welkom in de Vestingstad!

L. Jackson
Easy Elvis
Vinylmarkt Steenwijk 2021
Vinylmarkt Rock around Rocks
Vinylmarkt Rock around Rocks
Glamourama
Marks Hazes
Glamourama
Tina Turner Tribute
Glamourama
Just like Robbie
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 17 mei, 20:21