Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Filmhuis Oldemarkt gaat weer van start

· leestijd 1 minuut Cultuur

OLDEMARKT - Filmhuis Oldemarkt gaat weer van start, met films die je inspireren en waar je over na wilt praten. Op 30 september is als eerste de film ‘Buladó’ te zien.  

Voor ‘Buladó’ baseerde regisseur Eché Janga zich op een slavensage. Hij wilde daarmee een ode brengen aan Curaçao en won er in 2020 een Gouden Kalf mee. ‘Buladó’ vertelt het verhaal van de 11-jarige Kenza die met vader, opa en zwerfhond bij een autosloperij woont. De mannen zijn elkaars tegenpolen: vader een rationele politieagent, terwijl opa zich het liefst, met een drankje, in de vroegere spirituele wereld van de eilanden begeeft. Tomboy Kenza beweegt zich, op het weergaloos in beeld gebrachte Curaçao, tussen de stemmen van de rede en van de wind. Verdriet, om verlies van dierbaren, opent haar de ogen voor de mystieke, troostende tradities van opa. De eigen weg die zij hierin moet zien te vinden wordt briljant vertolkt door de jonge Tiara Richards, mede dankzij de bijzondere chemie die op de set ontstond met Everon Jackson Hooi (GTST), die haar ‘Hollandse’ vader speelt.

Janga gebruikt de mythe om het te hebben over het najagen van vrijheid: “Iedereen vult ‘vrijheid’ anders in: voor sommigen is dat het kopen van een Porsche, voor deze personages is vrijheid het kiezen van je eigen dood of het opeisen van de liefde van je vader.”

Buladó is te zien op vrijdag 30 september in Filmhuis Oldemarkt, De Weeren 1 in Oldemarkt. Aanvang film: 19.30 uur, toegang € 8, consumpties €1, liefst pinnen, zaal open: 19.00 uur. Drankjes worden in de filmzaal geserveerd, vóór en ná de film. Meer info: www.filmhuisoldemarkt.nl Opgave: Susanne Gabrieël 06-23119492 of mail naar filmhuisoldemarkt@hotmail.com.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.