Afbeelding
Foto: Filmposter Le Sorelle Macaluso

Programma Filmhuis in mei en juni

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Filmhuis Steenwijk vertoont in mei en juni zes films. 

La Sorelle Macaluso

Vijf Italiaanse zussen in drie verschillende fases van hun leven. Hun fijne jeugd wordt verstoord als één van hen plotseling overlijdt. Deze filmvertoning is op dinsdag 17 mei.

 Minari

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld. Deze filmvertoning is op woensdag 25 mei.

Mama Weed

De Frans-Arabische Patience Portefeux is een voltijd vertaler, werkzaam voor de politie op de anti-drugseenheid, specialiserend in afgetapte gesprekken.  Ze komt in een drugsnetwerk terecht. Dankzij haar praktijkervaring en al haar kennis over het drugscircuit, ontstaat Mama Weed. Deze filmvertoning is op dinsdag 31 mei.

Un Monde

Un Monde is een meeslepende film van Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein. Deze filmvertoning is op donderdag 2 juni.

La Dea Fortuna

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Deze filmvertoning is op dinsdag 7 juni.

Tout s’est bien passé

De tachtiger André krijgt een beroerte waarna hij half verlamd in het ziekenhuis belandt. Hij wordt door zijn dochter Emmanuèle bijgestaan. Door zijn huidige situatie wil hij niet verder met zijn leven en hij vraagt Emmanuèle hem te helpen zijn laatste wens te vervullen. Deze filmvertoning is op donderdag 16 juni.

Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Afbeelding
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 7 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 17 uur geleden