Noord Nederlands Gemengd Koor
Noord Nederlands Gemengd Koor Foto: André Weima

Het Noord Nederlands Gemengd Koor zoekt jou!

Cultuur

Na een reeks mooie concerten start het Noord Nederlands Gemengd Koor op zaterdag 24 september weer een nieuw project onder leiding van dirigent Harold Kooij. Met vier repetities op zaterdagochtend in Hoogeveen en drie concerten op mooie locaties in Noord-Nederland, belooft het weer een mooie muzikale winter te worden met dit projectkoor.

Het zangrepertoire is geestelijke muziek voor een breed publiek en bij de concerten zijn er bekende musici uitgenodigd zoals violist Adriaan Stoet en de klavierreuzen Hendrik van Veen en Martin Mans. Ook worden er twee grote concertvleugels vierhandig bespeeld bij de concerten, met improvisatie op verzoek van het publiek.

  • Zaterdag 24 september van 10.00 – 13.00 uur is de eerste repetitie in de Hoofdstraatkerk Hoogeveen. Daarna 8 oktober, 19 november en 14 januari.
  • Concerten op 21 januari in de Grote kerk Steenwijk; 11 februari in de Oase in Drachten en 11 Maart 2023 in de Hoofdstraatkerk Hoogeveen.

Bladmuziek wordt verstrekt in de vorm van een koormap, evenals een pdf-bestand, en per partij ingezongen mp3-bestanden om ook thuisstudie te kunnen doen. Het betreft onder andere muziek van John Rutter, Marco den Toom, Sela, Harm Hoeve, Schubert, Händel, Beethoven, maar ook swingende spirituals of een Afrikaans ritmisch Zulu-lied.

Aanmelden

Kun je goed zingen en lijkt het je wat om deel te nemen? We zoeken met name nog alten, tenoren, baritons en bassen voor dit project. De kosten voor het project bedragen € 65. Wees er snel bij, en geef je op per mail onder vermelding van naam en stemsoort aan: nngkoor@gmail.com.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35