Rebel Rose
Rebel Rose Foto: Aangeleverd

Rebelse meiden en ouwe punkrockers in Poppodium de Buze

Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 8 oktober presenteert Poppodium de Buze in Steenwijk weer twee live bands. De meidencoverband Rebel Rose en de nederpunkband De Heroes.

Geluk bij een ongeluk bracht Rebel Rose op een prime time positie tijdens de laatste editie van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold. Het lukte de band bestaande uit de zussen Aleida en Erika Kranendonk, Marlon van Looy, Monique Blok en frontvrouw Bianca Gaal de aandacht van het publiek vast te houden en er een mooi feest van te maken. Een band om in de gaten te houden en voldoende reden voor de Buze om ze in het programma op te nemen.

De Heroes

De Heroes uit Zwolle tapten voorheen uit een ander vaatje. De mannen stonden aan de vooravond van een tour door Brazilië maar corona gooide roet in het eten. De Engelstalige punkrock maakte plaats voor punk in het Nederlands met invloeden van The Stooges, Tröckener Kecks en Claw Boys Claw. Alleen de albumhoes van het onlangs uitgebrachte album ‘Zwolle’ is al briljant bedacht. Het is een persiflage op de hoes van ‘Once upon of time in the west’, in het Nederlands ‘Het gebeurde in het westen’. Op de album hoes zie je in deze stijl een paar herkenbare kenmerken van de thuisstad van de Heroes: Zwolle inclusief Peperbus, IJsselbrug en bankgebouw. En de toepasselijke toevoeging ‘Het gebeurde in het Oosten’. De band brengt meer dan 50 jaar ervaring, opgedaan in bands als LoveBite en Simpel mee naar de Buze. Deze mannen weten wat zij het publiek willen brengen. De link tussen beide bands? “We heard them both say they were rebellious.”

Kaarten in de voorverkoop à € 5 via www.buze.nl verkrijgbaar. De zaal is om 21.00 uur open.

The Heroes
Charity Oppers (rechts) en Paula Bierma
Gratis training Samen Dementievriendelijk in Vollenhove Steenwijkerland 13 uur geleden
Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 14 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 18 uur geleden
Bluebettes
Noorderboog bedankt vrijwilligers wederom met spetterend feest Steenwijk 19 uur geleden
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 23 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland gisteren