Afbeelding
Foto: Trudy Steegh

Aan Atelierroute Weerribben-Wieden 2022 doen 42 kunstenaars mee

Cultuur

STEENWIJKERLAND - Er doen dit jaar 42 kunstenaars mee aan de Atelierroute, verdeeld over 34 locaties. Bijna een evenaring van het record van 2021. De Atelierroute is in het weekend van 1 en 2 oktober. De ateliers zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Er is een breed scala aan kunst te zien bij de diverse deelnemers, zowel in 3-D (beelden, keramiek, glas, porselein, hout, sieraden). Maar ook in 2-D (schilderijen met olieverf, acryl, aquarel, pastel en zelfs van textiel) en grafiek zoals hout- en linosnede, pen en inkt.

Overzichtstentoonstelling

In Kulturhus De eendracht te Giethoorn is een overzichtstentoonstelling met werk van de deelnemende kunstenaars. Hier zijn ook vijf gastexposanten te bezoeken. Deze hebben tijdens het weekend van de Atelierroute hier tijdelijk hun atelier ingericht. De tentoonstelling is nog gedurende de hele maand oktober tijdens de openingstijden van het Kulturhus te bezoeken.

De organisator van de Atelierroute, de Kunstkring Steenwijkerland, hoopt op weer een  mooi weekend met veel (en vooral tevreden) bezoekers. Op de website www.atelierrouteweerribbenwieden.nl is te zien welke kunstenaars meedoen aan de atelierroute.