Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jubileumconcert 40 jaar Toutenburgher Muzikanten op 22 oktober

Cultuur

VOLLENHOVE - De Egerländerkapel “Toutenburgher Muzikanten” uit Vollenhove bestond vorig jaar 40 jaar. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk dit jubileum te vieren. Het jubileumconcert is dan ook uitgesteld. Het zal nu gehouden worden op zaterdag 22 oktober a.s. in Zalencentrum De Burght, Godfried van Rhenenlaan 2 te Vollenhove. 

Vanaf de oprichting stond de kapel onder leiding van Gerrit te Vaarwerk. Na 40 jaar vond hij het genoeg en gaat hij in de kapel meeblazen. Hij heeft enige tijd geleden de dirigeerstok overgedragen aan Benny Eissens uit Hoogeveen. Benny is solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Hij is een professional op het gebied van de Böhmische en Egerländer muziek. Hij kent alle finesses en de speelwijze van deze muziek. Het belooft een gezellige muzikale avond te worden die mede opgevrolijkt zal worden door de bekende muzikant Ruud Appelhof op steirische harmonica. Ruud heeft een aantal keren in de top 10 van de Oostenrijkse Muziekparade gestaan.

Diverse muzikanten van de kapel komen uit de regio. De kapel wenst dan ook een regionale blaaskapel te zijn en is nog op zoek naar muzikanten op klarinet, bugel/flügelhorn, tenor/bariton en trombone. De repetities worden wekelijks in Zalencentrum De Burght te Vollenhove gehouden op de donderdagavond van 20.00-22.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Andries Bakker (06-38898719) of Gerrit te Vaarwerk (06-20501346).

De toegangsprijs voor het jubileumconcert bedraagt € 10,00 per persoon. Kaarten kunnen besteld worden per telefoon 06-38898719 of via de website van de kapel: www.toutenburghermuzikanten.nl. Aan de zaal zijn kaarten alleen via contante betaling verkrijgbaar.

Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 13 mei, 08:00
De Liesterkrallen
Gratis naar flitsend concert van De Liesterkrallen Cultuur 12 mei, 18:17