Filmposter
Filmposter Foto: Aangeleverd

Twee films in Filmhuis Steenwijk

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Komende week zijn de films ā€˜Hallelujah: Leonard Cohen, a journey, a songā€™ en  ā€˜Aftersunā€™ te zien in Filmhuis Steenwijk.

Halleluja: Leonard Cohen, a journey, a song 

Woensdag 3 mei, om 20.15 uur is de filmvertoning ā€˜Hallelujah: Leonard Cohen, a journey, a songā€™. Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carriĆØre zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright zetten de song weer op de kaart. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust. 

Aftersun 

Dinsdag 9 mei, om 201.5 uur, is de filmvertoning ā€˜Aftersunā€™. De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum zonder dat Sophie het merkt, met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. 

Ook te zien in het filmhuis: 

Vrijdag 19 mei Godland. Donderdag 25 mei Dalva. Dinsdag 30 mei Silver Haze. Dinsdag 6 juni TĆ”r. Donderdag 15 juni Easy Rider. 

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel 0521-514 004.