Werk van Daniëlle Broekhuizen
Werk van Daniëlle Broekhuizen Foto: aangeleverd

Zomerexpositie in kerkje Blokzijl: Verbondenheid in diversiteit

· leestijd 1 minuut Cultuur Insta-Dekop

BLOKZIJL - ‘Verbondenheid in diversiteit’ is de titel van de zomerexpositie in het bijzondere kerkje in Blokzijl. Van dinsdag 1 tot en met zondag 27 augustus is er nieuw werk te bewonderen van Cathrien Milette, Alie de Boer, Anneke Bloema, Daniëlle Broekhuizen-Mazzola en Helma Lok-Hörnemann.

De vijf kunstenaars hebben eerder - in andere samenstellingen - met elkaar geëxposeerd - in het doopsgezinde kerkje ‘t Lam. Er is nieuw werk te zien, onder anderen assemblages, schilderijen, fotografie, objecten, en grafische technieken. De vijf kunstenaars hebben zich door het thema ‘Verbondenheid in diversiteit’ laten inspireren. 

Dit jaar gaat het werk van Alie de Boer over fragmenten van een leven. Werken op oud linnen, weergeven alle kwetsbaarheid, verwondering, mystiek, verdriet, blijdschap in een leven. Dat heeft zij geprobeerd vorm te geven in haar werken. 

Kleine en grote veranderingen uit het leven zijn vaak bepalend voor het werk van Helma Lok-Hörnemann. Het kunnen nieuwsberichten of gesprekken zijn die haar werk beïnvloeden en een plaats krijgen in haar mono-prints, die te zien zullen zijn van 1 tot en met 13 augustus.                                  


Werk van Helma Lok-Hörnemann  - Foto: Aangeleverd

De natuur en met name insecten, vogels en bloemen, oefenen een sterke invloed uit op het werk van Cathrien Milette. De sierlijkheid, kleurkracht en kwetsbaarheid van hun voorkomen spelen vooral een grote rol. Ze ontwerpt objecten in diverse kleuren en maten met metaaldraad en hars, die ze combineert met collages en schilderijen.?Cathrien exposeert van 14 tot en met 27 augustus. 

Anneke Bloema is fotograaf en maker van surrealistische collages waarin dieren de hoofdrol spelen. Voor haar collages gebruikt ze de foto’s uit haar eigen fotoarchief. 


Werk van Anneke Bloema - Foto: Aangeleverd

Het werk van Danielle Broekhuizen-Mazzola bestaat uit surrealistische schilderijen en objecten van papier geïnspireerd door het dagelijkse leven. Lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, rust en harmonie in kleuren. Ook sieraden van koper- of zilverdraad met edelstenen en/of parels. 


Werk van Daniëlle Broekhuizen - Foto: aangeleverd

Kunst en kerkje zijn beiden de moeite waard om te bezoeken. ‘Verbondenheid in diversiteit’ is te zien van 1 tot en met 27 augustus 2023 in het doopsgezinde kerkje ‘t Lam aan de Breestraat 2 in Blokzijl. De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de expositie kunt u contact opnemen met:
Helma Lok-Hörnemann telefoon: 06-47458716 of e-mail: helmalok@gmail.com.. 


Bijschrift: Flyer

  

Werk van Helma Lok-Hörnemann
Werk van Anneke Bloema
Afbeelding
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35