Genieten van lekker eten op de Pasar Malam.
Genieten van lekker eten op de Pasar Malam. Foto: Rob Daniels

Pasar Malam brengt Steenwijk in Oosterse sferen

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - De Markt in Steenwijk staat vanaf woensdag 26 juli vijf dagen lang in het teken van de Pasar Malam Istimewa. Dit bruisende gratis toegankelijke evenement is de grootste Pasar Malam van Noord-Nederland. Er worden maar liefst 25.000 bezoekers verwacht tijdens de 14e editie. Eén van de hoogtepunten is het optreden van de band Massada op de woensdagavond.

Livemuziek, Indisch eten en Aziatische producten Er is muziek en dans en de smaakpupillen kunnen deze dagen uitgebreid worden getest. In de Indische restaurants en bij de kraampjes worden de lekkerste gerechten aangeboden en op de terrassen is het goed vertoeven. Er is een groot aantal kramen met een hele diversiteit aan Aziatische producten zoals, wierook, houtsnijwerken, sambal, kleding en accessoires. Steenwijk is vijf dagen lang in Oosterse sferen. Zondag 30 juli is er koopzondag en zijn de winkels van 13.00 – 17.00 uur geopend. 

Sound Massada sluit naadloos aan bij de Pasar

De organisatoren zijn blij met de komst van Massada naar Steenwijk. De band heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de jaren 70 de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. De sound en sfeer sluiten naadloos aan bij het programma van de Pasar.

Woensdag braderie en kinderrommelmarkt

De vaste onderdelen tijdens de Vestingfeesten staan ook deze woensdag weer op het programma. De kinderen kunnen hun spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. In de straten rondom de Grote Kerk is het mogelijk om zelf een plekje uit te zoeken vanaf een uur of half acht in de ochtend. Om 12.00 uur moet de rommel, snuisterijen en speelgoed verkocht zijn en wordt de rommelmarkt gesloten.

Vanaf 11.00 tot 18.00 uur is er braderie in de winkelstraten. Degene die nog even van het uitzicht wil genieten, kan de Steenwieker Toorn beklimmen, is een bezoek aan het stadsmuseum een aanrader en er zijn een aantal exposities in de stad.

Q-Music The Party en Live in het Park

De Bieb Outdoor presenteert woensdag 26 juli Q-Music The Party. Vanaf 21.00 uur is het in de Scholestraat één groot feest. Speciale gast is Marco Schuitmaker bekend van de mega hit ‘Engelbewaarder’. Zeer recent lanceerde de publiekslieveling zijn nieuwe nummer ‘Zomernacht in Griekenland’. Of het een zwoele zomernacht in Steenwijk gaat worden? Als het aan Schuitmaker ligt, zeker!

Ook in Park Rams Woerthe is er muziek. Tijdens Live in het Park, georganiseerd door Rabo Theater De Meenthe, staat de band Mell & Vintage Future op het podium. Tickets hiervoor zijn te bestellen via www.demeenthe.nl

Het volledige en actuele programma met tijden is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl 

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 4 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 5 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00