Afbeelding
Foto: Pixabay

Aanranding kapper in Steenwijk: voorwaardelijke werkstraf

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJK - Een klant van een kapsalon in Steenwijk is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van honderd uur voor aanranding van zijn kapper. Hij heeft de kapper volgens de rechtbank in Zwolle tot twee keer toe aangerand, door hem in het kruis te betasten en hem daar aan te raken.

Dat gebeurde de eerste keer vlak voor de lockdown vanwege coronamaatregelen eind 2020. De 61-jarige klant, die al decennia lang vaste klant van de kapsalon was, had naar eigen inzicht een vertrouwensband met zijn kapper van de laatste tijd opgebouwd: ze hadden het niet alleen over gebruikelijke praatjes bij de kapper,  zoals: wat ga je doen met de vakantie, maar ook over persoonlijke dingen, ieder vanuit een andere geloofsovertuiging.

De klant voelde een zekere spanning en wilde weten of zijn kapper dat ook zo voelde, vandaar dat hij hem bij het kruis greep, zo luidde zijn uitleg. Al snel heeft hij daarvoor zijn excuses aangeboden, die werden geaccepteerd en de Steenwijker kon klant blijven. De tweede keer was volgens de Steenwijker per ongeluk, door een onhandige manoeuvre met zijn  arm tijdens de knipbeurt stootte hij tegen het geslachtsdeel van de kapper. De rechtbank hecht daar geen geloof aan, en betitelt dat incident ook als aanranding. 

Na de tweede keer heeft de baas van de zaak hem tot de orde geroepen en hem de toezegging tot dat kapsalon ontzegd, omdat hij op wilde komen voor de veiligheid van zijn personeel. Er heeft nadien nog wel een mediationtraject plaatsgevonden, waarin de klant opnieuw zijn oprechte spijt heeft betuigd en een schadevergoeding heeft betaald. Ook is hij in therapie gegaan, samen met zijn vrouw en ook apart om te achterhalen wat hem heeft bezield.Met die omstandigheden hield de rechtbank rekening bij  het opleggen van de straf, die door het Openbaar Ministerie onvoorwaardelijk was geëist.

Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 5 uur geleden
Bas Nijhuis
Bas Nijhuis volgt Overijsselse Olympische sporters in eigen Oost-serie 'Bas naar de Spelen' Sport 5 uur geleden
Diner en Blanc
Laatste kaarten in de verkoop Diner en Blanc Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00