Het Kleine Theater met De prinses op de erwt
Het Kleine Theater met De prinses op de erwt Foto: Aangeleverd

Beleef de magie van sprookjes bij De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – De komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Petra Bolhuis, Vier de musicals, Anouk Bindels en Waylon. Ook start de serie Sprookjes op zondag met de voorstelling Prinses op de erwt.

Petra Bolhuis
Het Filosofisch Café Steenwijkerland brengt op woensdag 27 september om 20.00 uur de lezing ‘Hannah Arendts Totalitarisme en de wereld van vandaag’. Filosoof Petra Bolhuis geeft lezingen en cursussen over de relatie tussen filosofie en het dagelijks leven. In deze lezing bespreekt ze het toenemende wantrouwen tegen instituten die de democratie moeten borgen, en de opkomst van populistische partijen. Hannah Arendts analyse helpt om antwoord te krijgen op vragen als: waar komt al dat onbehagen vandaan en waarom maakt dit de samenleving zo vatbaar voor populisme? En hoe kunnen we voorkomen dat we óf te gemakkelijk denken dat de geschiedenis zich herhaalt, óf te gemakkelijk denken dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen?

Vier de musicals
Deze voorstelling is te zien op vrijdag 29 september om 20.00 uur. Onder leiding van zangeres Barbara Lok brengen een live band en een tachtigkoppig koor de mooiste liedjes uit vier succesvolle musicals van Meenthe Op Locatie ten gehore: Storm over Beulaeke (2017/2018), Mysterie Wardenier (2019), Razzia (2020) en Eiland in de Verte (2022). De koorleden hebben zelf de nummers uitgezocht die zij nog eens wilden zingen voor publiek. Ook de kleding uit de voorstellingen komt terug, en mooie foto’s en teksten om heerlijk mee te zingen. 


Eiland in de verte - Foto: Aangeleverd

Prinses op de erwt 3+
De serie Sprookjes op zondag biedt elke eerste zondag van de maand de magie van sprookjes. Op zondag 1 oktober om 11.00 uur speelt Het Kleine Theater de voorstelling ‘Prinses op de erwt’. Prins Alexander Ludovik Stoffel van Stavernijen komt er niet langer onderuit: hij moet trouwen. Natuurlijk wel met een echte prinses, zo een met een tere en gevoelige huid. Met zijn paard Hendrik reist hij de hele wereld over om haar te zoeken. Maar hij vindt haar niet. Dan, op een stormachtige nacht, staat ze ineens voor zijn poort. Een prinses! Hoe komt hij er nu achter of ze een tere en gevoelige huid heeft? Deze wervelende voorstelling vol humor en verrassende wendingen is leuk voor jong en oud. 


Het Kleine Theater met De prinses op de erwt - Foto: Aangeleverd

Anouk Bindels
De lezing ‘Wijsheid van Trauma’ van de Cirkel Academie is bij te wonen op dinsdag 3 oktober om 19.30 uur. Trauma-expert Anouk Bindels neemt u mee in een inspirerende en indrukwekkende helingsreis. Tijdens deze lezing deelt zij haar unieke kennis en inzichten over de verwevenheid tussen emotioneel welzijn, sociale verbondenheid, ziekte en gezondheid. Anouk deelt het Hart & Brein helingsproces, haar kijk op kwantumfysica en energie, en haar ervaringen met de impact van trauma op het leven. Ze laat zien hoe de kracht van verbinding en het omarmen van authentieke gevoelens kunnen helpen te helen van lichamelijke en mentale ziekten.

Waylon
De theatershow ‘Gewoon Willem’ is de zien op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur. Hierin vertelt zanger Waylon anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld. Hij gaat het gesprek aan met zijn publiek en trakteert dit op liedjes in zijn moerstaal. Van Robert Long tot André Hazes; alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Waylon brengt hun schatkamers aan repertoire ten gehore, verrijkt met mooie eigen liedjes. 


Waylon - Foto: Aangeleverd


Ook te zien
Maten van de Keizer op vrijdag 6 oktober. Miss Montreal op zaterdag 7 oktober (uitverkocht). Hé, wie zit er op de wc op zondag 8 oktober. André Manuel op donderdag 12 oktober.

Ga voor meer informatie over deze en andere voorstellingen en voor toegangskaarten naar www.demeenthe.nl.

Waylon
Eiland in de verte
Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 13 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 20 uur geleden