Marlene Bakker
Marlene Bakker Foto: Jorah Sarah

Met zangeres Marlene Bakker op avontuur

· leestijd 1 minuut Cultuur

KOLDERVEEN - Zangeres Marlene Bakker zal op 30 september de concertbezoekers van de Vegafabriek meenemen op avontuur. Ze zal vooral songs van haar album ‘Oaventuren’ ten gehore brengen dat op 8 september verscheen. 

Net als op haar debuutalbum Raif (2018) zingt Bakker in het Gronings, trots als ze is op de Nedersaksische taal. Marlene Bakker neemt gitarist Bernard Gepken (o.a. bekend van Daniel Lohues) en gitarist/ bassist Reyer Zwart (o.a. bekend van Anne Soldaat, Jacqueline Govaert, Claudia de Breij) mee naar de Vegafabriek. De concertproductie is in handen van de Muziekcoöperatie Meppel. 

Lovende recensies
Het album Oaventuren gaat over proberen onbevreesd door het leven te gaan. “Een tikkeltje overmoedig, aan de andere kant ook vrijmoedig”, zegt Marlene Bakker hierover. “Eigenschappen die je nodig hebt als muzikant, maar ook in het leven zelf eigenlijk. Ik wil het leven echt als een avontuur blijven zien”, aldus de Groningse.

Het album wordt lovend ontvangen door de muziekpers in Nederland. Het geheel is fantastisch geschreven, gearrangeerd en ingespeeld, aldus Musicmaker. Muziekblad Heaven omschrijft het als een schitterende plaat met twaalf gevarieerde topliedjes die zich kunnen meten met alles wat uit het buitenland komt. De Drentse zanger Daniel Lohues noemt het op X (voorheen twitter) “een prachtige plaat met twaalf magische songs, geproduceerd door mijn maat Bernard Gepken”.

Eten tussen kunstobjecten
De veertig bezoekers die het concertbezoek combineren met een vegamaal vooraf, hebben het geluk dat ze mogen dineren tussen meerdere kunstvoorwerpen. In de voormalige zuivelfabriek te Kolderveen vindt momenteel ook de expositie ‘Floating’ plaats, een expositie die rondom het thema drijven is opgebouwd. De expositie refereert naar de kazen die tijdens het pekelproces dreven in de pekelbaden. In het atelier dat tijdens het concert tevens als eetzaal wordt gebruikt, staat bijvoorbeeld ‘speelboud’, van Edward Clydescale Thomson, een verweerde eenvoudige vissersboot die tijdens een performance steeds in en uit het water getild werd. Aan de wanden hangt van Priscilla Fernandes ‘Bathers at Midnight, een groep lichamen die zich na een opwindende dag in een zwembad storten.

Het concert van Marlene Bakker vindt op zaterdag 30 september plaats in de vaste locatie van de Vegafabriek: de voormalige Zuivelfabriek (Kolderveen 26, Nijeveen). Het concert begint om 20.30 uur. Voor het concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. De combi-tickets (vegamaal en concert) zijn bijna uitverkocht. Tickets zijn verkrijgbaar op www.devegafabriek.nl

Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 16 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 18 uur geleden