Werk van Arie Johannes Zwart
Werk van Arie Johannes Zwart Foto: Aangeleverd

Expositie ‘Winter in Giethoorn’ in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

Cultuur

GIETHOORN - Vanaf zaterdag 4 november 2023 is de expositie ‘Winter in Giethoorn’ te zien in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

In navolging van de tentoonstelling ‘Zomer in Giethoorn’ nu een winterse kijk op het dorp en omgeving. De verstilling van het landschap, het contrast van kale bomen tegen een ijzige lucht; het zijn ultieme uitdagingen voor schilders om deze schoonheid vast te leggen. Het winterlandschap is in ruste terwijl er toch zoveel activiteit is in deze periode. Riet snijden is een niet weg te denken activiteit rond Giethoorn en menigmaal vastgelegd door kunstenaars op het doek. Nu de winters warmer worden en sneeuw en ijs een zeldzaamheid lijken, koesteren we de winterse beelden uit vervlogen tijden.

Te zien zijn schilderijen uit eigen collectie van Hendrik Broer, Piet Zwiers, Jan Sirks en Anthony Keizer. Daarnaast bestaat de expositie uit prachtige werken uit particulier bezit van onder andere Arie Zwart en Bronno Prenger.

Op vrijdag 3 november vindt de officiële opening plaats voor genodigden. Deze wordt verricht door Gerke van Hiele, predikant van de Doopsgezinde Gemeente Giethoorn.

De tentoonstelling is vanaf zaterdag 4 november tot eind maart te bezichtigen in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, Binnenpad 52, Giethoorn. Het museum is van november tot en met maart geopend van vrijdag tot en met maandag en dagelijks in de schoolvakanties, van 11.00 tot 16.00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35