Marjolijn van Kooten
Marjolijn van Kooten Foto: Jaap Reedijk

Voorstellingen in De Meenthe: van Bökkers tot Richard Groenendijk

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – De komende week te zien bij Rabo Theater De Meenthe: muziek van Bökkers en hilarisch cabaret door Marjolein van Kooten, Richard Groenendijk en Tobi Kooiman. In de serie ‘Sprookjes op zondag’ kunnen de allerkleinsten de onderwaterwereld van ‘De Kleine Zeemeermin’ beleven. Tijdens de Rabo Ledenavond geniet je van een zintuigprikkelend programma. En Ard Pisa duikt de geschiedenis in met een lezing over de kracht van rituele megalitische bouwwerken.

Bökkers
Op vrijdag 3 november om 20.00 uur is de muzikale voorstelling ‘Nachtbrakers’ te zien. Aan de hand van liedjes, verhalen en anekdotes neemt Hendrik Jan Bökkers de bezoeker mee in zijn dubbelleven als familieman en rock-‘n-roller. Daarin verloopt zelden iets volgens plan, maar weet hij de balans te bewaren in een soms penibele en doorgaans vrolijke chaos. De voorstelling is uitverkocht.


Hendrik Jan Bökkers - Foto: Aangeleverd

Marjolijn van Kooten
Op vrijdag 3 november om 20.15 uur staat Marjolijn van Kooten in het DYKA Vestzaktheater met de cabaretvoorstelling ‘Hoe vind je het zelf gaan?’. Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Eén ding móet: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.


Marjolijn van Kooten - Foto: Jaap Reedijk

De Kleine Zeemeermin 3+
In de serie ‘Sprookjes op zondag’ zie je op 5 november om 11.00 uur de minimusical ‘De Kleine Zeemeermin’. Het Zeepaardje is het verrassingsfeestje van zeemeermin Raana’s zestiende verjaardag aan het voorbereiden. Want vorig jaar, toen ze voor het eerst boven water mocht kijken, is dat helemaal in de vissoep gelopen. Tijdens de voorbereidingen neemt het Zeepaardje ons mee in het bekende verhaal van Hans Christiaan Andersen. De Kleine Zeemeermin zingt de leukste liedjes uit de diepe oceaan met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee.


De Kleine Zeemeermin - Foto: Theater Terra

Rabo Ledenavond Samen Sterk
Op dinsdag 7 november om 19.30 uur viert de Rabobank het 125-jarig bestaan tijdens de ledenavond ‘Samen Sterk’. Op het programma staan de muzikale klanken van Hendrik Jan Bökkers, de betoverende dans van performer Joe Schuit en de inspirerende verhalen van boswachter Arjan Postma. Leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland kunnen deze avond met korting bijwonen.

Ancient mysteries & energies
De Cirkel Academie brengt op dinsdag 7 november om 19.30 uur de lezing ‘Ancient mysteries & energies’ door Ard Pisa. Enkele jaren geleden kwam Ard erachter dat er nog nooit een mummie gevonden is een Egyptische piramide, dat piramides ook buiten Egypte te vinden zijn - zelfs in Bosnië - en dat er overal ter wereld mysterieuze megalithische bouwwerken staan die we met de huidige technieken niet kunnen nabouwen. Tijdens deze lezing wil hij beelden en verhalen delen om mensen te inspireren om deze plekken te bezoeken en te ervaren wat de oeroude energieën op deze magische plekken met je doen.


Ard Pisa - Foto: Maaike Ronhaar

Richard Groenendijk
Wegens groot succes is op donderdag 9 november om 20.00 uur een reprise van de cabaretvoorstelling ‘Voor iedereen beter’ te zien. Richard Groenendijk hoort thuis in het rijtje van grote komieken van ons land. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook! Een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. De voorstelling is uitverkocht.


Richard Groenendijk - Foto: Roy Beusker

Tobi Kooiman
Op donderdag 9 november om 20.15 uur staat Tobi Kooiman in het DYKA Vestzaktheater met de voorstelling ‘Best Of’. Tobi is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. De voorstelling is uitverkocht.


Tobi Kooiman - Foto: Jaap Reedijk

Ook te zien: ‘Fest der Blasmusik’ op zaterdag 11 november, Walter Grechenig & seine Fegerländer op zaterdag 11 november, Faulty Towers op zondag 12 november (uitverkocht), Naturally 7 op dinsdag 14 november, John Körmeling op dinsdag 14 november, JWF Kapel op woensdag 15 november en Nick Schilder op donderdag 16 november.

Ga voor meer informatie over deze en andere voorstellingen en voor kaarten naar www.demeenthe.nl.

Ard Pisa
Richard Groenendijk
Tobi Kooiman
De Kleine Zeemeermin
Hendrik Jan Bökkers
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 9 uur geleden