Dreuge Worst
Dreuge Worst Foto: Aangeleverd

Nieuwe bands tijdens de Vrijdagavond Vestzakconcerten

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Ook in seizoen ’23/’24 presenteert Rabo Theater De Meenthe de Vrijdagavond Vestzakconcerten. Een reeks intieme, gemoedelijke concerten waarbij regionale bands of talenten een podium krijgen. Tijdens de staconcerten is de bar geopend. De Vrijdagavond Vestzakconcerten beginnen om 21.30 uur in het Dyka Vestzaktheater. Kaarten kosten slechts tien euro. Naast oude bekenden staan enkele nieuwe bands op het podium.

Dreuge Worst
Op vrijdag 24 november trapt Dreuge Worst de reeks af. Het is een enthousiaste groep van tien mannen die één ding gemeen hebben: muziek! Van blues tot folk, van country tot rock of muziek met blazers, ze hebben een gevarieerd repertoire. Repeteren doen ze onder het genot van een biertje. Dat daarbij ook regelmatig een stukje ‘dreuge worst’ op tafel staat, is geen verrassing. Kortom: ‘Het is pas feest, als Dreuge Worst is geweest!’

JakeDogs
Op vrijdag 23 februari treedt JakeDogs op. Deze band is begonnen met het in eigen stijl coveren van nummers en bands die ze zelf mooi vinden, want tja … ‘You only burn when you’re hot’! En ze staan alleen ‘on fire’ wanneer ze muziek spelen waarvan ze zelf warm worden. Zoals de muziek van Dan Baird, The Georgia Satellites, John Hiatt, The Rolling Stones, The Black Crowes, Blackberry Smoke en Creedence Clearwater Revival. De combinatie van rock en country maakt ‘Southern rock’, de muziekstijl waar ze zichzelf ook onder scharen.

Skotwal
Op vrijdag 29 maart ziet u het West-Friese trio Skotwal. Ze maken van de beste Americana vertalingen in hun eigen streektaal. Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, The Rolling Stones en Bob Dylan. Hun teksten bevatten de nodige humor en ook serieuze zaken. Ze durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar pakken ook uit met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten. Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke, mooie muziek.

Verder zijn oude bekenden te zien: Bogey & the Longhorn op vrijdag 12 januari, Lemonade op vrijdag 12 april.

Voor informatie en kaarten ga je naar www.demeenthe.nl/vrijdagavond-vestzakconcerten.

Skotwal
Jake Dogs
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00