Boban Braspenning
Boban Braspenning Foto: Niels Knelis

Van gevierde actrices tot kersvers cabarettalent bij De Meenthe

· leestijd 3 minuten Cultuur

STEENWIJK – De komende week keer je terug naar de rock-’n-rolltijd met een unieke Elvis-tribute. Dreuge Worst trapt de Vrijdagavond Vestzakconcerten af, en je beleeft Mahlers vijfde symfonie in een intieme setting. Het Sinterklaastoneel keert terug op de planken, Michel Dijkstra vertelt over het taoïsme, Martijn Koning zet zijn verbazing en overtuigingen neer, Boban Benjamin Braspenning brengt muzikaal cabaret over de woningnood, en topactrices Fokker, Blankers en Tol spelen een tragikomedie.

Elvis, A Night in Vegas
Op vrijdag 24 november om 20.00 uur nemen drie van de beste Elvis tribute artiesten je mee naar de rock-’n-rolljaren 50 tot aan de spectaculaire show die Elvis in Las Vegas neerzette in de jaren 70. Wereldsterren Gordon Davis uit Malta, Emilio Santoro uit Engeland en Ciaran Houlihan uit Ierland wonnen tal van prijzen met hun Elvis-imitaties. Ze worden begeleid door de legendarische Graceland Band uit Wales. Heerlijk om alles opnieuw te beleven. Dus, trek aan die blue suede shoes want ‘It’s now or never’! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.


Emilio Santoro - Foto: Maarten Geukens

Dreuge Worst
Op vrijdag 24 november om 21.30 uur trapt Dreuge Worst de reeks Vrijdagavond Vestzakconcerten af. Het is een enthousiaste groep van tien mannen die één ding gemeen hebben: muziek! Van blues tot folk, van country tot rock of muziek met blazers, ze hebben een gevarieerd repertoire. Repeteren doen ze onder het genot van een biertje. Dat daarbij ook regelmatig een stukje ‘dreuge worst’ op tafel staat, is geen verrassing. Kortom: ‘Het is pas feest, als Dreuge Worst is geweest!’ Tijdens dit staconcert is de bar geopend.

Intieme Mahler 5
Op zaterdag 25 november om 20.15 uur speelt het Kamerorkest van het Noorden ‘Intieme Mahler 5’ in de Grote Kerk in Steenwijk. U hoort Gustav Mahlers wereldberoemde vijfde symfonie zoals die nog nooit geklonken heeft, in een nieuw arrangement van dirigent Tjeerd Barkmeijer, en beleeft deze in een intieme setting, dicht op de huid van de musici en de muziek zelf.

Sinterklaastoneel
Ook dit jaar spelen de leerkrachten van Steenwijkerland en Zwartewaterland het traditionele Sinterklaastoneel voor honderden basisschoolkinderen van groep 3, 4 en 5. De altijd grappige, spannende en interactieve voorstelling is op dinsdag 28 november om 19.30 uur ook te zien voor andere belangstellenden. Wat zal er deze keer misgaan? Zijn alle Pieten en pakjes op tijd voor de intocht in Steenwijk en voor 5 december?

Michel Dijkstra
Op woensdag 29 november om 20.00 uur brengt het Filosofisch Café Steenwijkerland een lezing van Michel Dijkstra, een onafhankelijk geleerde op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. Volgens het taoïsme moet je de zin van het leven niet buiten of boven het aardse bestaan zoeken, maar juist er middenin. Tijdens de lezing toont Michel de schoonheid van de taoïstische levenskunst aan de hand van gedichten uit de mysterieuze Daodejing en prozafragmenten uit de humoristische Zhuangzi.

Martijn Koning
Op woensdag 29 november om 20.00 uur is de cabaretvoorstelling ‘Appeltjes schillen’ te zien. We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak heel ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn ís een ongemakkelijke situatie. In deze theatershow vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!


Martijn Koning - Foto: Anne van Zantwijk

Boban Benjamin Braspenning
Op donderdag 30 november om 20.15 uur is kersvers cabarettalent Boban Benjamin Braspenning te zien. Hij bestormt de theaters met ‘Boompje, Beestje’, een muzikale cabaretshow over woningnood. Boban schreef deze voorstelling vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. ‘Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut’, aldus de Theaterkrant.


Boban Braspenning - Foto: Niels Knelis

Fokker Blankers Tol
Op donderdag 30 november om 20.00 uur spelen de drie gevierde actrices Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker het toneelstuk ‘Fokker Blankers Tol’. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen en lijken in de kast. Een tragikomedie die je gezien moet hebben!


Fokker Blankers Tol - Foto: Annemieke van der Togt

Ook te zien: Frans Bauer & Sieneke op vrijdag 1 december, Lenette van Dongen op zaterdag 2 december (uitverkocht), Vocal@Motion op zaterdag 2 en zondag 3 december, Passie voor Bach op zondag 3 december in de Grote Kerk, Saskia Noort & Stella Bergsma op woensdag 6 december, Soroptimisten op woensdag 6 december en Bert Visscher op donderdag 7 en vrijdag 8 december.

Ga voor meer informatie over deze en andere voorstellingen en voor kaarten naar www.demeenthe.nl.

Martijn Koning
Fokker Blankers Tol
Emilio Santoro
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35