Afbeelding
Foto: Pieter Dingerdis

Jam the Buze groot succes

Cultuur

STEENWIJK - Lol, plezier, humor en spontaniteit. Dat is ongeveer de beste samenvatting van de eerste editie van Jam the Buze die afgelopen zaterdagavond plaats had in Poppodium de Buze. Dat er in Steenwijkerland en daar buiten behoefte is aan een poppodium bewezen ongeveer 35 muzikanten aangevuld door het aanwezige publiek. Zelfs Wolvega en Meppel waren vertegenwoordigd. 

Het programma varieerde van geoefend repertoire tot spontane jams, lang uitgesponnen of kort maar krachtig. Wat opviel was dat vooral de jeugd de Buze weer heeft weten te vinden. En daarmee werd spontaniteit een van de mooiste ingrediënten van de avond want ook vanuit het publiek sprong er regelmatig iemand het podium op om mee te zingen. 

Voor herhaling vatbaar

Organisatoren Pieter Dingerdis en Norman Kapoyos: “De jeugd heeft de toekomst maar ook potentie. Er is veel meer lokaal talent dan men in eerste instantie denkt. Daar moeten we meer mee doen. Stimuleren en motiveren. Jam the Buze is voor herhaling vatbaar en zal in het seizoen 2024, als de Buze helemaal op eigen benen staat zeker terugkomen. 

Op 14 december is er een presentatie van de leerlingen en docenten van muziekschool de Muziekzolder uit Wolvega. Dit belooft echt iets speciaals te worden waarbij zelfs pop met klassiek gecombineerd gaat worden. De avond begint om 19.30 uur en de entree bedraagt € 3. Vervolgens presenteren de leerlingen van Nelson Petter van DJ School Noord zich op zondagmiddag 17 december aanstaande. Het jaar wordt afgesloten door de bekende coverband Lemonade en DJ Oelvis op zaterdag 30 december. 

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00