Kamerkoor Cantica Sacra
Kamerkoor Cantica Sacra Foto: Jan Vredenburg

‘Carols of Joy and Hope’ met Cantica Sacra

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Op vrijdag 15 december geeft Cantica Sacra, met dirigent Claartje van Dokkum, een kerstconcert in de Grote Kerk van Steenwijk. Christmas Carols vormen weer de hoofdmoot van het programma. Dat zal voor vaste concertbezoekers geen verrassing zijn. Hiermee heeft het koor vanaf de oprichting in 1980 een reputatie opgebouwd. 

“Waren vroeger vooral de Britten John Rutter en Bob Chilcott smaakmakers van onze kerstconcerten, de laatste jaren heeft Cantica de horizon langzaam maar zeker verbreed. Zo vormt de muziek van jonge Amerikaanse componisten als Dan Forrest en Elaine Hagenberg een geweldige aanwinst voor het repertoire!” licht Claartje van Dokkum toe.

Hoopvolle muziek

De titel die een concert meekrijgt, ontwikkelt zich eigenlijk gaandeweg het instuderen van de muziek. “Dit jaar was het al vrij snel duidelijk… het is hoopvolle muziek waar je blij van wordt,” vervolgt Claartje, “en daar zijn we allemaal wel aan toe! Daarom dus ‘Carols of Joy and Hope’. De wereld staat in brand, zo lijkt het soms. We worden overspoeld met beelden van geweld en onrecht en de mensheid lijkt hopeloos verdeeld. Hoe mooi is het dan om tijdens zo’n concert even de politiek en de waan van de dag achter ons te laten en samen te genieten van prachtige muziek!” Muziek verbroedert.“ Die ervaring hebben we als Cantica Sacra, zeker na de buitenlandse koorreizen van de afgelopen jaren, maar ook gewoon binnen ons koor op de repetities… en dat willen we ook tot uitdrukking brengen in onze concerten,” besluit de dirigent.

De muzikale begeleiding is deze keer in handen van Jan de Roos op piano en Wytske Holtrop op cello. Een gouden combinatie!

Samen met de sprankelende pianoklanken en het warme geluid van de cello staat de muziek in dit concert garant voor een sfeer van vreugde en hoop, een lichtpunt in de donkere dagen voor kerst. Voor het koor een feest om uit te voeren, voor de luisteraar een avond genieten!

Aanvang concert 20.00 uur. Kerk open 19.00 uur.

Kaarten aan de kerk € 20. In de voorverkoop € 17,50 bij koorleden, Foto Jan Vredenburg Steenwijk of via www.canticasacra.nl. Kinderen tot en met 16 jaar gratis toegang.

Janno Post met zijn zoon bij de nieuwe regenton en lavendelhaag
Lente! Tegels eruit, groen in de tuin in Westerveld Westerveld 6 uur geleden
Jan de Weerd van Brouwerij 1
Biljartvereniging Steenwijk speelt twee wedstrijden: gelijkspel en verlies. Sport 7 uur geleden
Weidevogelboer van het jaar Harry Sol krijgt de plaquette uitgereikt door voorzitter Hans de Lange
Vogelwacht IJsselham kiest Harry Sol uit Zuidveen tot Weidevogelboer van het jaar 2023 en neemt afscheid van bestuurslid Ton Fleer Steenwijkerland 9 uur geleden
Zaanzang, Verzetstraat 10, Koog aan de Zaan
VORK Kunstlezing op 12 maart: Marc Ruygrok in gesprek met Tijs Goldschmidt Cultuur 9 uur geleden
Willie Schilder zingt al vanaf zijn tiende jaar -
Willie Schilder brengt single en videoclip uit: Feesten in de kroeg Cultuur Insta-Dekop 11 uur geleden
Ensemble Himmelsburg
Serie Passie voor Bach brengt zondag 'cafémuziek' in Grote Kerk Steenwijk Cultuur 11 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.