Sietze de Vries
Sietze de Vries Foto: Anjo de Haan

Wandelconcert in de Kleine Kerk en Grote Kerk met Sietze de Vries

Cultuur

STEENWIJK - Op zaterdag 24 juni komt de bekende organist Sietze de Vries een orgelconcert geven in Steenwijk. Hij zal eerst het Van Oeckelen-orgel (1880) uit de Kleine Kerk bespelen. Daarna wandelen de concertbezoekers naar de Grote Kerk, waar het concert voortgezet wordt op het Van Oeckelen-orgel (1860) in de Grote Kerk.

Sietze de Vries volgde zijn opleiding bij Wim van Beek en Jos van der Kooy. Na het winnen van vijftien prijzen bij orgelconcoursen, waaronder het improvisatieconcours te Haarlem in 2002, maakte hij internationaal naam. Hij is docent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, organist van de Martinikerk in Groningen en artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen.

Beroemd improvisator

Sietze de Vries is een internationaal beroemd improvisator. Tijdens het wandelconcert van zaterdag 24 juni zal hij dan ook twee omvangrijke improvisaties spelen. In de Kleine Kerk speelt hij bovendien twee koraalbewerkingen en een fuga van Brahms, die op het orgel in deze kerk heel goed tot hun recht komen. In de Grote Kerk zijn drie fraaie maar minder bekende orgelwerken van de Deense componist Niels W. Gade te beluisteren.

Het concert is het tweede uit een serie van vier orgelconcerten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van het orgel in de Grote Kerk.
Kaarten zijn te koop via www.demeenthe.nl en uiteraard aan de kerk. Het concert begint om 20.00 uur in de Kleine Kerk.

Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 13 mei, 08:46
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 13 mei, 08:00
De Liesterkrallen
Gratis naar flitsend concert van De Liesterkrallen Cultuur 12 mei, 18:17