May December
May December Foto: Francois Duhamel

Aansprekend filmhuisprogramma in Filmhuis Steenwijk in het nieuwe jaar

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Het nieuwe programma van Filmhuis Steenwijk brengt van januari tot en met maart weer een gevarieerd aanbod van aansprekende films. De aanvang van de films is 20.15 uur.

Unruly
Op maandag 8 januari draait dit Deense drama over de ‘losbandige’ jonge Maren die naar een vrouweninstelling wordt gestuurd waar ze zich als een dame moet leren gedragen.

Het smelt
Op dinsdag 23 januari zie je deze verfilming van de gelijknamige bestseller van de Vlaamse Lize Spit, een literaire thriller over de eenzame Eva, die terugkeert naar haar geboortedorp.

Human Forever
Op donderdag 1 februari draait deze documentaire waarin Teun Toebes en Jonathan de Jong onderzoeken hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie.


Human Forever - Foto: Aangeleverd

Das Lehrerzimmer
Op maandag 5 februari zie je in dit meeslepende Duitse schoolklasdrama een morele strijd over grenzen en rechtvaardigheid.

Smoke Sauna Sisterhood
Op donderdag 15 februari draait deze intieme Estse documentaire over vrouwen die in een traditionele rooksauna samenkomen en hun diepste geheimen en verhalen uitwisselen.

Fallen Leaves
Op dinsdag 20 februari speelt dit Finse drama over twee eenzame zielen die elkaar per toeval treffen tijdens een doorsnee nacht in Helsinki.

Le Pot-au-feu
Op donderdag 29 februari zie je dit verhaal over twee geliefden en hun passie voor koken in de late 19e eeuw, een hommage aan de Franse gastronomie. 


Le Pot-au-feu - Foto: Stephanie Branchu

Perfect Days
Op vrijdag 8 maart draait dit Japanse drama over een schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, die schoonheid vindt in de kleinste dingen.

The Old Oak
Op vrijdag 15 maart zie je dit Britse sociale drama over een voormalig mijnwerkersstadje met de laatste pub als middelpunt. Er ontstaat onrust als er vluchtelingen gehuisvest worden.

May December
Op dinsdag 19 maart draait dit Amerikaanse drama over de liefde tussen een volwassen vrouw en haar minderjarige collega. Twintig jaar later komt een actrice het stel analyseren voor een nieuwe filmrol over hun leven.


May December - Foto: Francois Duhamel

Binnenkort te zien
Op dinsdag 2 januari draait het Nederlandse drama ‘Onder de blote hemel’, over de tienjarige Elvie die samen met haar verstandelijk beperkte moeder op een camping woont. Nu Elvie de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, ontstaan er ongemakkelijke situaties en spanningen.


Onder de blote hemel - Foto: Aangeleverd

U vindt Filmhuis Steenwijk in het DYKA Vestzaktheater van Rabo Theater De Meenthe. Ga voor informatie en kaarten naar filmhuissteenwijk.nl.

Le Pot-au-feu
Onder de blote hemel
Human Forever
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35