De kapel met zangduo Evelien Holsbeek en Benny Eissens
De kapel met zangduo Evelien Holsbeek en Benny Eissens Foto: Aangeleverd

Met vier foto’s: Druk bezocht jubileumconcert Die Dorfplatzmusikanten

· leestijd 1 minuut Cultuur

OLDEBERKOOP – Het is een drukte van belang bij het gezamenlijk concert van Egerländerkapel Die Dorfplatzmusikanten en het Berkoper popkoor. Het concert op zondagmiddag 21 januari in MFA MeJander wordt door maar liefst 250 toeschouwers bijgewoond. Die Dorfplatzmusikanten, onder leiding van kapelmeester Benny Eissens, bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden.

Het concert is gratis toegankelijk en al snel is de zaal gevuld met ongeveer 250 belangstellenden. Op zo’n grote toeloop heeft de kapel niet gerekend en zij moet extra stoelen bijzetten. Helaas kan niet iedereen een stoel bemachtigen en moeten enkelen het concert staande bekijken en beluisteren. Die Dorfplatzmusikanten bijt het spits af met de bekende ‘Egerländer Musikantenmarsch’. Daarna spelen zij nog een vijftal nummers.

Jubileumjaar Berkoper popkoor
Hierna is het Berkoper popkoor onder leiding van dirigent Carola Tavenier-Bolk aan de beurt. Van ballads tot up-tempo nummers, het geheel klinkt heel harmonieus en de stemmen, van zowel de vrouwen als de mannen, mengen goed. Dit koor bestaat dit jaar 20 jaar en kan ook een jubileumjaar tegemoet zien. Dit najaar zullen zij een jubileumconcert geven.

Voorafgaande en tijdens de pauze van dit concert toont de kapel op een groot scherm foto’s van 15 jaar Die Dorfplatzmusikanten. Hier zijn ook foto’s te zien van de leden en dirigent van het eerste uur in Vledder, waar de kapel is opgericht. Duidelijk is wel dat de kapel de laatste jaren steeds groter en ruimer bezet is geworden. 

Publiek zingt luidkeels mee
Kapel en koor beëindigen dit concert met een vijftal nummers die samen worden gespeeld en gezongen. Bekende nummers zoals: ‘Auf der Vogelwiese’ en ‘Böhmischer Traum’ vallen in goede aarde en worden luidkeels door het inmiddels staande publiek meegezongen. 

Komende concerten
De kapel kan met heel veel plezier terugkijken op dit geslaagde concert. Op zondag 17 maart kunt u de kapel beluisteren in dorpshuis It Maskelyn in Hurdegaryp en op zondag 14 april in De Veldkei te Havelte. Beide concerten beginnen om 14.30 uur, toegang 8 euro. Voor meer informatie: www.diedorfplatzmusikanten.nl.

Klarinettiste Reina in actie
Het Berkoper Popkoor
De kapel met links op de voorgrond voorzitter Erwin Schalen
Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.