The Billy Joel Experience
The Billy Joel Experience Foto: Robert Smit

Het publiek stelt de setlist samen voor The Billy Joel Experience

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe geniet je de komende week van muziek van The Billy Joel Experience, het festival Sean Webster’s Blues All-Nighter en Mell & Vintage Future. Er zijn lezingen van Marjan Berk, Maarten van Rossem, Mark Ruygrok en Henk Fransen. Theatergroep De Jonge Honden speelt de Spaghettirellen, en er is cabaret van Andries Tunru.

The Billy Joel Experience

Op vrijdag 8 maart om 20.00 uur spelen Alexander Broussard & 003 een van de albums van ‘Piano Man’ Billy Joel én coveren ze zijn greatest hits. Bezoekers kunnen vooraf online de setlist bepalen. De band stond op toonaangevende festivals en deed mee aan diverse tv-programma’s, waaronder ‘The Tribute: Battle of the Bands’ waarin ze zowel van het publiek als de jury een 9,2 kregen.

Sean Webster’s Blues All-Nighter

Op zaterdag 9 maart kun je je vanaf 13.00 uur tijdens dit internationale festival onderdompelen in de dampende wereld van blues. Bluesartiest Sean Webster heeft een indrukwekkende line-up samengesteld met onder meer de New Yorkse Popa Chubby, de Duitse bluesgitarist Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars, Cuby’s Blues en The Strikes. Bluesambassadeur Johan Derksen is de gastheer. Het festival is bijna uitverkocht.

Marjan Berk

Op zondag 10 maart om 15.00 uur geeft Marjan Berk tijdens het Schrijversfestival de lezing ‘De leukste oma van de wereld’, ook de titel van haar nieuwste boek over haar alledaagse leven als oma. Behalve als boekenschrijfster heeft ze naam gemaakt als scenariste van de bekroonde tv-serie Vrouwenvleugel, als actrice en als columniste voor Margriet en het AD.

Maarten van Rossem

Op dinsdag 12 maart om 20.00 uur analyseert en fileert Maarten van Rossem tijdens zijn Schrijversfestival-theaterlezing met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland en jurylid van De Slimste Mens.

Mark Ruygrok

Op dinsdag 12 maart om 20.15 uur interviewt Tijs Goldschmidt voor VORK Kunstlezingen muurschilder, schilder en tekenaar Marc Ruygrok. Letters, woorden en korte zinnen zijn het ‘materiaal’ waarmee hij zijn werken opbouwt, vaak in elementaire geometrische vormen. De nadruk ligt op monumentaal ruimtelijk werk bestaand uit letters die zinsneden of woorden vormen.

Henk Fransen

Op dinsdag 12 maart om 19.30 uur geeft Henk Fransen voor de Cirkelacademie de lezing ‘Hoe vrij zijn we werkelijk? De terugkeer van het licht’. Deze lezing is een samenvatting van alles waar Henk mee bezig is geweest, zoals de autonomiebeweging, en wat hij aan inspiratie bij zich draagt. Hij wil mensen herinneren aan hun goddelijke oorsprong, opdat hun licht krachtiger mag stralen.

Spaghettirellen

Op woensdag 13 maart om 20.00 uur speelt theatergroep De Jonge Honden deze smeuïge spaghettiwestern over de Oldenzaalse rellen tussen jaloerse nozems en jonge Italiaanse gastarbeiders in 1961. Een avontuurlijke mix van Romeo en Julia en West Side Story vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen.

Andries Tunru

Op woensdag 13 maart om 20.15 uur speelt cabaretier Andries Tunru de voorstelling ‘Marmer’. Een persoonlijke voorstelling over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte ‘pluimenspel’. Verwacht messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties van deze Slimste Mens-finalist.

Mell & Vintage Future

Op donderdag 14 maart om 20.00 uur speelt Mell & Vintage Future de muziekvoorstelling ‘Roots & Romance III’. Dit trio – bekend van de tv-programma’s Beste Zangers en Vandaag Inside – speelt rhythm & blues en soul, van Janis Joplin tot Lou Reed. Met nieuw eigen werk, covers en de inmiddels internationaal bekende songs van de band.

Ook te zien: Yentl en De Boer op vrijdag 15 maart, Best of Britain op zaterdag 16 maart, Prity Bernike op zaterdag 16 maart, Tommy Wieringa op maandag 18 maart, Ashton Brothers op woensdag 20 maart, De kant van Ada op woensdag 20 maart, Willie Wartaal op donderdag 21 maart, Vlamousse op donderdag 21 maart.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

De Jonge Honden
Afbeelding
Onderzoek: Drenthe koploper investeren zonnepanelen: helft woningen Westerveld voorzien van zonnepanelen Algemeen 11 uur geleden
Cover van het boek Literaire Wandingen in Overijssel -
Een duik in het verleden van Giethoorn: 1960 en de kunstenaarskolonie Column 13 uur geleden
Steenwijk 4
Oogstweken voor schaakclub Steenwijk Sport 12 apr, 19:00
Danseressen bij Kraton
Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan: Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia Steenwijkerland 12 apr, 11:43
Raymond Ceulemans (rechts) en Jos Verheyen
Biljarticoon Raymond Ceulemans komt naar Steenwijk Sport 12 apr, 10:48
Duurzaam XL insectenhotel
Feestelijke opening XL insectenhotel in Sint Jansklooster: Natuurfotograaf Philip Friskorn knipt het lintje op vrijdag 19 april Steenwijkerland 12 apr, 10:00
Stop Making Sense
Concertfilm 'Stop Making Sense' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 12 apr, 08:00
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Update: Lezing Sjef Damhuis over het Einsatzkommando van Steenwijk is volgeboekt Steenwijkerland 11 apr, 20:16
Filemon & Lammert
Humor en ontroering in Hendrik Groen-opvolger 'Rust en Vreugd' in De Meenthe Met trailer 11 apr, 17:00