Kaatje bij de Sluis
Kaatje bij de Sluis Foto: FaceMePLS

Bidfood en Stichting M.O.L. tekenen sponsorovereenkomst voor theaterspektakel Kaatje bij de Sluis

Cultuur

STEENWIJK - Bidfood, toonaangevende groothandel voor horecaprofessionals, heeft op woensdag 28 februari aangekondigd dat het hoofdsponsor wordt van het theaterspektakel Kaatje bij de Sluis. De vrolijke en muzikale openluchtvoorstelling is gebaseerd op de legende van de 17e-eeuwse herbergierster Kaatje, en viert het 50-jarig jubileum van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis.

Het verhaal neemt het publiek mee naar de keuken van Kaatje, waar ze de heerlijkste gerechten bereidt met nieuwe, gewaagde Oosterse specerijen en kruiden. Hallucinerend onder invloed van salie krijgt ze haar recepten ingefluisterd door gastronomisch echtpaar Van Groeningen vanuit de jaren 1980. Het thema van de voorstelling - “Een mens is wat hij eet” - benadrukt het belang van lekker en voedzaam eten en de rol ervan in het vormgeven van identiteit en gemeenschap.

Eerbetoon

Bidfood ziet de voorstelling als een eerbetoon aan de 50 jaar culinaire top in het noorden. “Met deze samenwerking worden het sterke horecakarakter en de rijke geschiedenis van Kaatje bij de Sluis gevierd en gewaardeerd,” aldus Dirk-Maarten de Haan van Bidfood, “en daarom verbinden wij ons graag aan dit unieke muziektheaterspektakel. Culturele evenementen en culinaire tradities verenigen mensen, wat perfect aansluit bij onze bedrijfsslogan: ‘Bidfood brengt foodprofessionals samen’.”

De handtekeningen onder de sponsorovereenkomst werden gezet door Eric Broekaart van Stichting M.O.L. en Dirk-Maarten de Haan, vestigingsdirecteur van Bidfood Meppel/Drachten, waarmee de samenwerking officieel werd bekrachtigd.

Het theaterspektakel Kaatje bij de Sluis belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle bezoekers. Bidfood kijkt ernaar uit om deze culinaire reis te ondersteunen.

Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis is van 12 tot en met 22 juni te zien in Blokzijl. De kaartverkoop start op 11 maart. Ga voor informatie naar www.theaterspektakelkaatjebijdesluis.nl.

Afbeelding
Onderzoek: Drenthe koploper investeren zonnepanelen: helft woningen Westerveld voorzien van zonnepanelen Algemeen 12 uur geleden
Cover van het boek Literaire Wandingen in Overijssel -
Een duik in het verleden van Giethoorn: 1960 en de kunstenaarskolonie Column 14 uur geleden
Steenwijk 4
Oogstweken voor schaakclub Steenwijk Sport 12 apr, 19:00
Danseressen bij Kraton
Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan: Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia Steenwijkerland 12 apr, 11:43
Raymond Ceulemans (rechts) en Jos Verheyen
Biljarticoon Raymond Ceulemans komt naar Steenwijk Sport 12 apr, 10:48
Duurzaam XL insectenhotel
Feestelijke opening XL insectenhotel in Sint Jansklooster: Natuurfotograaf Philip Friskorn knipt het lintje op vrijdag 19 april Steenwijkerland 12 apr, 10:00
Stop Making Sense
Concertfilm 'Stop Making Sense' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 12 apr, 08:00
Sjef Damhuis bij het graf van Renze de Ruiter
Update: Lezing Sjef Damhuis over het Einsatzkommando van Steenwijk is volgeboekt Steenwijkerland 11 apr, 20:16
Filemon & Lammert
Humor en ontroering in Hendrik Groen-opvolger 'Rust en Vreugd' in De Meenthe Met trailer 11 apr, 17:00