Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York - Foto: Wim Goedhart

Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York

· leestijd 1 minuut Cultuur

KALENBERG - Bloxy Music gaat on Tour. Het popkoor uit Blokzijl is afgelopen woensdag met de boot van Recreatie- en rondvaartbedrijf Jongschaap vertrokken naar New York. Daar gaan de 24 zangeressen en hun begeleidingsband op Broadway een optreden geven...

Het is druilerig weer, maar dat mag de pret niet drukken voor Bloxy Music. Gekleed in zwart-witte kleding met wat frivole accessoires, zoals gekke hoedjes en zonnebrillen, stappen de vrouwen vrolijk aan boord. Ze zeulen grote rolkoffers met zich mee. Boven hun hoofden zoemt de drone van filmer Johan van Drunen. Zijn vrouw Jannie instrueert de veertigplussers vanaf de kant: “Allemaal aan de walkant gaan staan en zwaaien!” Kapitein Beene Jongschaap heet zijn bijzondere gasten welkom. Hij vaart over de Kalenbergergracht richting Ossenzijl. Ondertussen vertelt koorlid Julia Lenstra over het optreden in New York. “Vanwege vliegangst en het milieu varen we met de boot. Op Broadway gaan we filmmuziek zingen, zoals ‘Shallow’ van Lady Gaga, ‘Grease’ en ‘Mama Mia’.”

Pauzefilmpjes

Plotsklaps keert de kapitein zijn boot en vaart hij terug naar Kalenberg. De koorleden lijken niet verbaasd. Lachend legt Lenstra uit: “We gaan niet echt naar New York, maar laten nu filmopnames maken voor ons concert op zaterdag 5 oktober in De Ploats in Blokzijl.” Ze legt uit dat dit concert uit vier blokken met elk zes liedjes zal bestaan: memory lane, disco, feest en filmmuziek op Broadway. Voor elk blok laat het koor een video maken van zo’n vier minuten. De overige opnames zijn in De Ploats, waar ook het concert zal plaatsvinden. Die video’s en fotocompilaties krijgen de bezoekers tijdens dat concert te zien. “Dan kunnen wij ons ondertussen omkleden,” aldus Lenstra. 

De kaartverkoop start na de zomer.

Rolkoffers mee en varen maar