Rein Vos
Rein Vos Foto: Aangeleverd

Nieuwe doelen voor atleet Rein Vos

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Rein Vos (22) heeft op 9 april de marathon van Rotterdam gelopen. Een week later maakt hij alweer volop plannen voor komende wedstrijden. “Ik zou wel de vijf kilometer van de StoneCityRun willen winnen.”

Door Hilda Knol

De Rotterdam Marathon verloopt letterlijk en figuurlijk niet zoals Rein hoopt. Het is zijn tweede marathon en hij wil zijn tijd te verbeteren van 2 uur en 40 minuten. Daarin slaagt hij niet. De Steenwijker finisht in 3 uur en 4 minuten. “Uit het niets kreeg ik kramp na ongeveer 25 kilometer en ben toen huilend op een stoeprandje gaan zitten,” vertelt Rein. Dankzij duizenden schreeuwende mensen langs de kant en passerende hardlopers, lukt het hem om de knop om te zetten en het toch weer te proberen. Eén kilometer gaat het dan goed, maar daarna keert de kramp terug. “Het was echt een overlevingstocht, al wandelend en rennend ben ik doorgegaan.” Daar wachten familie en vrienden op hem, wat hem mentaal heel goed doet. “Na mij kwamen recreanten huilend van blijdschap over de finish. Dat is het mooie van een marathon, nergens zie je topsport en recreatiesport zo dicht bij elkaar,” relativeert Rein. 

Support van Michel Butter

Met Michel Butter belt Rein na afloop van de marathon. Deze toploper geeft support aan de ambitieuze atleet van Start ‘78. “We hebben onze ervaringen gedeeld en dat wat ik geleerd heb neem ik mee naar de volgende marathon.” Dat wordt waarschijnlijk de marathon van Amsterdam op 16 oktober dit jaar. Daar wil Rein opnieuw proberen zijn pr te verbeteren en daarmee in de top 100 van gelopen tijden te komen. “Geen lef, geen glorie, ik ga mij aan mijn belofte houden,” klinkt het strijdvaardig.

StoneCityRun

De komende tijd gaat Rein weer opbouwen naar de halve marathon op 11 juni in Zwolle. Kort daarna op 19 juni wil de student aan Windesheim aan de start verschijnen van de StoneCityRun in Steenwijk. Daar wil hij samen met vrienden meedoen aan de vijf kilometer. “Als ik naar de eindtijd van de vorige StoneCityRuns kijk, kan ik meestrijden om de winst. Als ik win zou dat mooi zijn om mijn vertrouwen terug te krijgen, want dat kan ik goed gebruiken straks in Amsterdam,” besluit hij.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00