Links Dick Teunis en rechts Gerbrand Wijbenga
Links Dick Teunis en rechts Gerbrand Wijbenga Foto: Aangeleverd

Schaakstrijd om de titels nadert ontknoping

Sport

STEENWIJK - De strijd om de Club- en lentetitel 2022 van Schaakclub Steenwijk nadert de ontknoping. Met voor de meeste spelers in de play-offs om het clubkampioenschap nog één partij te gaan is duidelijk dat alleen Peter de Korver schaker Auke van Urk nog van zijn l8e clubtitel kan afhouden. Hij moet nog twee partijen spelen en dan zowel op 7 als op 14 juni winnen, van Nickolas Jhirad en in die laatste ronde van Van Urk zelf.

Afgelopen dinsdag snoepte Jon Derks De Korver een halfje af en zorgde zo voor dit spannende scenario. Jhirad verwees Roel Kreulen definitief naar de laatste plaats en deelt na deze overwinning de tweede plek samen met Matthijs Kuipers, op 1,5 punt achter de koploper. De Korver heeft 3,5 punt uit 5. Henk van Dijk bezorgde Meine Wassenaar een nederlaag en heeft nog kans deze in de eindstand te passeren met een halfje achterstand. Ook Jon Derks aast daar nog op.

Dick Teunis aan kop

In de Lentecompetitie staat Dick Teunis nog fier aan kop, ondanks zijn nederlaag tegen Gerbrand Wijbenga in de voorlaatste ronde. Het verschil is een volle overwinning. Aan remise heeft Teunis dus komende dinsdag voldoende om zijn tweede lentetitel binnen te slepen. Pieter van der Zee moest afzeggen en schakelde zichzelf zo definitief uit voor een tweede titel. Marius Bijkerk moest zelfs tweemaal verstek laten gaan, zakte weg uit de top en werd gepasseerd door Jan Bijker die Bert Dassen uitschakelde. Hetzelfde overkwam Haijo de Vries die vanwege zijn werkzaamheden ook niet alle speelavonden komt opdagen. Dat doet wel jongeling Xaveer Blok die na een zege op Lieuwe Cnossen nu trots de derde plek inneemt met geringe voorsprong op Van der Zee en Bijker. De andere jongeling, Anton Ponne, vergaat het minder na een flitsende competitiestart: hij doet inmiddels – net als de overigen – mee voor-spek-en-bonen.

Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 18 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 19 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 20 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 20 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30