Steenwijk 1 GD35+, 3 klasse, van links naar rechts: Yvonne Benning, Marc Nuijten, Bram Pietersma, Agnes Haveman en Taco Homan
Steenwijk 1 GD35+, 3 klasse, van links naar rechts: Yvonne Benning, Marc Nuijten, Bram Pietersma, Agnes Haveman en Taco Homan Foto: Aangeleverd

Voorjaarscompetitie bij LTC Steenwijk een groot succes: zeven teams kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

TUK - Naast trainingen, vrij tennissen en toernooien ziet LTC Steenwijk dat steeds meer leden ook wedstrijden willen spelen. De voorjaarscompetitie speelde de vereniging met 20 senioren/junioren teams en 1 zomeravondcompetitieteam. Er deden 5 jeugdteams mee. Er zijn 7 teams kampioen geworden tijdens de voorjaarscompetitie!

Steenwijk 1 GD17+, 2e klasse op de vrijdagavond speelden de laatste thuiswedstrijd tegen Giethoorn. Steenwijk kon het kampioenschap veilig stellen door minimaal 1 punt te pakken en dat was gelukt! Uiteindelijk bleven ze twee punten voor op de nummer twee, Diever!

Ook Steenwijk 1 GD35+, 3 klasse speelden hun laatste competitiewedstrijd op vrijdagavond thuis, tegen Ittersum Zwolle. Drie overwinningen waren nodig om zeker te zijn van het kampioenschap! En ook dat is gelukt, wat een topprestatie! Met 1 punt meer dan Nieuwleusen werden ze kampioen!

Op de donderdag is het Herendubbelteam, 50+ kampioen geworden in Overijssel. Met 20 punten hadden ze maar liefst 5 punten meer dan de nummer 2, Slagharen.

De dames van LTC Steenwijk speelden voor het eerst een dubbelcompetitie op de vrijdagavond. En dat was meteen succesvol. In de eerste klasse zijn alle partijen gewonnen. De dames zijn dus overtuigend kampioen geworden. Volgend jaar komen ze dan uit in de hoofdklasse.

Op de vrijdag speelden Michel Stok en Johan Homan in de ‘open klasse’ jeugd t/m 17 jaar. Zijn werden overtuigend kampioen. Slechts 1 partij werd verloren.

Het jongensteam Groen 2 heeft het heel erg spannend gemaakt. Ze bleven slecht 1 punt voor op de nummer 2, Zuidwolde. Het was een spannende laatste speeldag. Super goed gedaan! In het najaar gaan de jongens naar Groen 1!

Maud Ruitenberg, Mirthe Ruitenberg, Vera Loman, Isabelle van de Koppel en Esmee Zomerdijk speelden in de ‘Oranje’ competitie en waren eerste in hun poule. Zij wonnen 88 van de 112 wedstrijden en behaalden niveau ‘Goud’. Zij ontvangen nog een mooie medaille!

Najaarscompetitie steeds populairder

Ook de najaarscompetitie wordt steeds populairder bij onze leden. Voor deze competitie zijn inmiddels 14 senioren/junioren teams opgegeven en 6 jeugdteams! De najaarscompetitie start vanaf 11 september.

Nu de competitie (bijna) afgelopen is kan men volop meespelen met de toernooien die verschillende verenigingen aanbieden.

Groen 2-team samen met trainer Bas Pengel
Groen 2,van links naar rechts: Ramon Beekman, Mika Vonk, Tygo van den Berg, Kyan van Pijkeren en Andries Veenstra
Openklasse, vrijdag t/m 17 jaar, Michel Stok en Johan Homan
Steenwijk 1 HD50+, Overijssel, van links naar rechts: Robert Boer, Cor van der Stroet, Henk Stuut, Kees Zuidberg en Andries Steegstra (Fred Boot en Peter Schut ontbreken)
Dames 1, vrijdagavond dubbel, 1e klasse, van links naar rechts: Christina de Willigen, Wencke Hogendijk, Maureen Damhuis, Birgitta Damhuis en Roelien Bos (AnneMarieke Voortman en Fenna Brassien ontbreken)
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42