Roy Kranendonk (links) en Adrie Kors
Roy Kranendonk (links) en Adrie Kors Foto: Aangeleverd

Chalon-en-Champagne is een prooi voor Roy Kranendonk

Sport

STEENWIJK - Afgelopen weekend stond er een Grand Prix wedstrijd op het programma waarbij de duiven van Noord- en Midden-Nederland gezamenlijk werden gelost met ruim 25.000 duiven. Binnen dit nationale geweld deden de leden van de Steenwijker clubs het geweldig.

De jonge Roy Kranendonk pakte met zijn 609 uit 2020 de overwinning en eindigde bovendien in de top 20 nationaal. Dit is een uitstekende prestatie voor de jongeling. Zijn duif 609 is gekweekt door opa Adrie Kors, die hem aan Roy schonk. Er zullen veel duivenmelkers zijn die dromen van een opa zoals Adrie.

De koek voor Tuk was nog niet op want ook Harm van Sluis had zijn 023 in prima vorm een 2e plek en ook over 25000 duiven een topklassering. Adrie Kors uit Steenwijkerwold bereikte plaats 3 en 4, Albert Timmerman 5, Gerard Heinhuis 6 en 8 en Peter Bruinenberg 9 en 10. Zij waren de toppers die wekelijks deze krant met hun prestaties halen. Marco en Damian de Vries haalden ook een kunststukje uit. Deze vader- en zoon behaalden een 7e plaats en kregen bovendien al hun duiven punten. Een prima weekend dus.

Marathonvlucht

Naast de Grand Prix Midfond stond er ook nog een marathonvlucht vanuit Ruffec van ruim 860 km op het programma. Ook hier waren de resultaten super met een zege voor Johan Halman uit Zuidveen. Dat dit dorp het marathonmekka van Steenwijk is, blijkt wel uit de rest van de top 10. Roelof van Looij: 2, 3, 4, 6, 9 en 10 en de Gebroeders Limburg met 5 en 7. Kortom de hele top 10 op deze vlucht is voor Zuidveen.