Steenwijkerwold V1 verliest met 0-5 van FC Klazienaveen V1
Steenwijkerwold V1 verliest met 0-5 van FC Klazienaveen V1 Foto: Gerrie van der Hogen

Vijf vrouwenteams spelen een competitiewedstrijd: Olde Veste V2 wint dik

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Een gedeelte van de vrouwenelftallen uit Steenwijkerland had geen competitieverplichtingen en dus een vrij weekeinde. Vijf teams speelden wel.

In de spannende vierde klasse kwamen SVBS/VHK en Oldemarkt niet in actie. Steenwijk deed dat wel en won met 1-0 van EBC/Delfstrahuizen. Het werd voor Steenwijk een lastig duel omdat de thuisclub er heel kort op zat. Na een 0-0 stand bij rust kreeg Steenwijk wel mogelijkheden maar was het niet scherp. Uiteindelijk wist MuriĆ«l Holtrop de winnende treffer binnen te schieten. Steenwijk is nu samen met SVBS/VHK en QVC koploper maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Oldemarkt staat vijfde op de ranglijst. 

Olde Veste V2 wint dik

In de vijfde klasse wist het tweede team van Olde Veste vrij gemakkelijk te winnen van Dwingeloo. Met goed voetbal werd er een 6-1 overwinning behaald. Angela van Veen opende de score. Steenwijkerwold verloor in dezelfde klasse met 2-1 van koploper Ruinerwold. Olde Veste V2 staat nu tweede op de ranglijst met Ć©Ć©n punt minder als Ruinerwold. Steenwijkerwold V2 staat vijfde  

Het eerste team van Olde Veste verloor in Leeuwarden met duidelijke cijfers. 4-0 werd het bij Leeuwarder Zwaluwen. 

Het eerste team van Steenwijkerwold verloor met duidelijke cijfers van Klazienaveen. De 0-5 einduitslag maakt dat Steenwijkerwold nu zesde staat. 

De vrouwen spelen dit jaar nog door tot 17 december om vervolgens de winterstop in te gaan. De voetballoze periode is echter kort want op 14 januari staat de topper SVBS/VHK tegen QVC op de wedstrijdkalender.  

Uitslagen

Tweede Klasse D: Leeuwarder Zwaluwen - Olde Veste V1: 4-0 

Derde Klasse M: Steenwijkerwold V1 ā€“ Klazienaveen: 0-5 

Vierde klasse 2: EBC/Delfstrahuizen - Steenwijk V1: 0-1  

SVBS/VHK V1 en Oldemarkt V1 waren vrij 

Vijfde Klasse 02: Oldemarkt V2 was vrij 

Vijfde Klasse 06: Steenwijkerwold V2 ā€“ Ruinerwold 1-2 en Olde Veste V2 ā€“ Dwingeloo 6-1


Steenwijkerwold V1
Steenwijkerwold V1
Steenwijkerwold V1
Steenwijkerwold V1