Teamfoto van Dios.
Teamfoto van Dios. Foto: aangeleverd

DIOS begint seizoen met winst

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEMARKT - vrijdagavond mochten de mannen van DIOS, na een lange zomerstop, hun rentree maken in de 3e divisie op hun thuishonk Dalzicht. Met een 3-kamp en 3 trainingen als voorbereiding voor het nieuwe seizoen, wachtte SIDE-OUT uit Slagharen hen op als eerste tegenstander.

De opponent van DIOS was een geduchte tegenstander. Voorgaande partijen eindigden bijna altijd in 3-2 wedstrijden. De tegenstander was niet compleet vanwege blessures, maar ook aan coach Hans Nijmeier moest met de geblesseerde Harm-Thijs Kok en Leon van der Heide en ontbrekende Arjen Rijpma, vanaf de bank toekijken.

Tactisch geplaatste ballen

DIOS begon sterk aan de wedstrijd. Grote servicedruk werd geleverd door spelverdeler Miquel Verbeek en ook Diagonaal-speler Harmen Arendshorst zette de passing van de tegenstander onder druk met zijn sterke sprongservice. Hierdoor kon in de hele set vanuit een voorsprong van 4 a 5 punten, vrijuit gevolleybald worden.

Passer-lopers Marco Plat en Dennis Damhuis wisten relatief makkelijk te scoren aan de buitenkant met harde aanvallen, die afgewisseld werden door slimme, tactisch geplaatste ballen. Verdedigend had SIDE-OUT veel, echter was DIOS vaker de tegenstander te slim af. Hierdoor kwam de thuisploeg op een vrij gemakkelijke setwinst van 25-14.

Ook in de tweede set was DIOS de bovenliggende partij. Passer-loper Roland Kielema mocht een verkapte libero-functie vervullen voor midspelers Bastiaan van de Haar en Martijn Onstwedder. Beide mid-spelers waren blokkerend dominant, waardoor de tegenstander moeilijk tot scoren kwam. Omdat de passing van Kielema, Plat en Damhuis uitstekend verzorgd werd, kon Verbeek de ballen aan iedereen kwijt. Ook deze set mocht de thuisploeg optekenen met 25-21.

Onder druk gezet

Coach Nijmeier schakelde in de verdediging door de functie van verkapte libero aan Plat te geven, waardoor Kielema passer-loper werd. De tegenstander wisselde hun spelverdeler, waardoor ook zij met een aangepast strijdplan kwamen. Hierdoor verliep het spel wat stroever voor DIOS. Mede door de spelverdelerswissel en toenemende servicedruk aan overzijde, werd de thuisploeg onder druk gezet. Hierdoor kwam het moelijker tot scoren. Lange tijd liepen beide teams gelijk op, echter de cruciale punten werden toegeschreven aan de gasten. Met 20-25 kwam er een 2-1 tussenstand op het scorebord.

Het spel in de vierde set werd steeds trager en met regelmatige afketsers in de passing, werd het spel steeds slordiger. De bal bereikte Verbeek steeds minder, waardoor de aanvalsdruk wegviel. Om toch het tij proberen te keren, zette Nijmeier op 19-23 spelverdeler Van der Heide in het veld. Een ander spelbeeld kwam naar voren en een spannende ontknoping leidde tot 27-27. Uiteindelijk wisten de gasten de set binnen te harken met 28-30.

Beginopstelling

In de vijfde en beslissende set koos Nijmeier voor de beginopstelling van de eerste 2 sets. Wederom wisten de spelers hun servicedruk weer te hervinden en zo SIDE-OUT onder druk te zetten. Het gevoel leek weer terug te komen en wisten met name midspelers Van de Haar en Onstwedder de beslissende punten binnen te slepen. De lange mannen van Oldemarkt wisten dan ook vrij eenvoudig de beslissende set te bezegelen met 15-6 en is met 3-2 de eerste zegen een feit.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur en is Set-up (IJsselmuiden) de volgende tegenstander.

Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester