Buitenaanzicht
Buitenaanzicht Foto: Tekenstudio Kroon

Een grote groep sponsoren en vrijwilligers zorgen voor een nieuwe kantine bij SV Steenwijkerwold

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERWOLD - De verbouwing van de kantine van SV Steenwijkerwold loopt gestaag. Met een grote groep sponsoren en vrijwilligers wordt er hard gewerkt aan het bouwproject. Voorzitter Marcel Zuidema en algemeen bestuurslid Niels Kranendonk, die zich bezighoudt met de bouwcommissie vertellen meer over het verbouwingsproces. Met een uitbreiding van 65 m2 kan er weer vooruitgekeken worden naar de toekomst. 

“Het was de bedoeling om voor het 50-jarige jubileum klaar te zijn met de verbouwing van de nieuwe kantine. Nu ligt de deadline rond april 2024. Het idee van de verbouwing ontstond ongeveer zo’n zeven jaar geleden. Er kwam behoefte aan een mindervalide toilet (MIVA). Sinds een aantal jaar heeft SV Steenwijkerwold een G-team, maar geen MIVA toilet. Met de nieuwe verbouwing wordt dit gerealiseerd. De wc’s en kantine zullen in een modern jasje gestoken worden en de kantine wordt geheel van deze tijd,” geeft voorzitter Marcel Zuidema aan.

Uiteindelijk startte de verbouwing wat later, maar kan er al voor de bouwvak van 2023 asbest geruimd worden. De kantine dateert nog uit het begin van de oprichting van de sportverenging Steenwijkerwold in 1973. “De kantine was in die zin best gedateerd. Er moest echt wel wat gebeuren. We zijn in 2021 begonnen met het oprichten van een sponsorwerving commissie. We hebben crowdfundingsacties gehouden, sponsoren persoonlijk benaderd en fondsen/subsidies aangeschreven. Hierdoor kon alles doorgaan,” aldus Marcel Zuidema.

In 2022 wordt er gestart met het realiseren van twee commissie. De bouw en interieurcommissie. De bouwcommissie bestaat uit acht leden en waarbij ongeveer 20 vrijwilligers bij betrokken zijn. De interieurcommissie bestaat uit zes personen en zal in een later stadium bijspringen.

Opbouwfase

“Voor de bouwvak kon er nog asbest geruimd worden en kon de sloop van start gaan. Begin oktober zijn we begonnen met de opbouwfase. Dit alles kon gerealiseerd worden door het ontwerp en tekenwerk van: B en V Bouwmeesters, Bouwbedrijf Bakker en Tekenstudio Kroon. We werken elke zaterdag met een groep vrijwilligers van ongeveer zes personen. Dat hangt ook af van de expertise. In de periode toen er gesloopt werd waren we met meer mankracht. In samenspraak met aannemer Bakkerbouw uit Steenwijkerwold zorgen we als vrijwilligers voor het voorbereidende werk, zodat zij maandag weer verder kunnen. Op die manier help je elkaar in de planning en om de kosten te dekken,” aldus Niels Kranendonk.

Het eerste project binnen de verbouwing is het realiseren van mannen en vrouwen wc’s en het lang verwachte MIVA toilet voorzien van alle hulpmiddelen. De bouw van de wc’s vindt plaats op de oude plek van de bar en de keuken. “Er komen drie nieuwe vrouwen wc’s en voor de mannen één vaste wc en drie urinoirs. Op het gebied van installatie materialen mogen Vredenburg Installatietechniek uit Steenwijk hartelijk danken. Het realiseren van het elektra wordt gedaan door Hogeling Installatietechniek uit Steenwijkerwold.

Uitbouw

De plek van de nieuwe bar en keuken vindt plaats in de uitbouw. “Door het realiseren van een uitbouw van 65 m2 kunnen we een bar en moderne keuken kwijt. Het buitenwerk op het gebied van kozijnen wordt gesponsord door Levebo uit Hoogeveen, alle verfmaterialen voor wanden, deuren en kozijnen worden gesponsord door De Vos Verf uit Steenwijk. De nieuwe moderne keuken wordt gerealiseerd door Primo Keukens.nl en van bierbrouwerij Hertog Jan krijgen we een koelkast.

Nadat de gietvloer en PVC-vloer gelegd zijn, die gerealiseerd wordt door Braad Stoffering uit Tuk kunnen we beginnen met het inrichten van de kantine. De sponsering van het interieur wordt voor een groot gedeelte gedaan door Store 6 uit Steenwijk Op de foto bij het artikel kunt u alvast een mooie impressie opdoen van hoe het er allemaal uit komt te zien”, vertelt Niels Kranendonk.

“Wat dit project zo mooi maakt is dat we het allemaal met elkaar doen. Er wordt door iedereen hard gewerkt. Is het in een stukje meedenken, daadkracht en sponsering. Dit alles bij elkaar zorgt straks voor een mooi eindresultaat. Hier mogen we als vereniging trots op zijn,” sluit Marcel Zuidema af.

Door Robert van den Belt

Kantine
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland 15 mei, 14:00