Afbeelding
Foto: Flyer

Brainstormsessie Sport & LHBTIQ+ bij VV Steenwijk: Make sport everyone’s game

Sport

STEENWIJKERLAND - Sport is voor Iedereen, dat lijkt vanzelfsprekend maar voor een groot aantal LHBTQ+-personen is dat niet zo, dus seksuele geaardheid genderidentiteit of genderexpressie kan van invloed zijn op de sportparticipatie. Janita Kist, coördinator veilig sporten, organiseert daarom namens de gemeente op woensdag 27 maart een brainstormsessie voor iedereen die over dit onderwerp mee wil denken. Dat kunnen sportaanbieders, vakleerkrachten en medewerkers in de opvang (BSO, VSO en KDV) zijn. Het motto is ‘Make sport everyone’s game’.

Kist: “LHBTQ’ ers nemen nogal eens afscheid van een sportclubs en stoppen met sporten als zij merken dat zij anders zijn dan hun teamgenoten en zij binnen hun vereniging niet over kunnen of willen praten soms omdat het niet veilig voelt soms omdat het ook niet veilig is. Sportaanbieders zijn zich er niet altijd bewust van en dat is een gemiste kans want juist zij kunnen drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen binnen een sportclub met plezier kan sporten en bewegen.”

Alliantie Gelijke Spelen

Met de alliantie Gelijke Spelen wordt er ingezet op meer inclusie op de sportverenigingen in Steenwijkerland. De gemeente Steenwijkerland wil dit graag breder trekken. Ook het onderwijs, voorschoolse of naschoolse opvang en buurtsportcoaches komen hiermee in aanraking. 

Kist vraagt alle betrokkenen en geïnteresseerden om op 27 maart mee te denken over dit onderwerp: “Sport en LHBTQ, waar lopen we tegenaan, waar kan je terecht voor ondersteuning, wat doen we goed en wat kan beter?” Met de uitkomsten wil Kist iedereen die hiermee te maken heeft handvaten geven. Ook wil ze een eventueel een plan van aanpak maken voor binnen de gemeente. 

De brainstormsessie is op 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de kantine van VV Steenwijk. Adres: Middenweg 12 in Steenwijk. Voor vragen en of opgave: j.kist@sportservicezwolle.nl.


Foto: Flyer

Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 18 mei, 16:00
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 17 mei, 20:35