Scheerwolde speelt in de rode shirts
Scheerwolde speelt in de rode shirts Foto: Aangeleverd

VV Scheerwolde zoekt nieuwe enthousiaste spelers: mannen Ć©n vrouwen zijn welkom

· leestijd 2 minuten Sport

SCHEERWOLDE - Voetbalvereniging Scheerwolde is dringend opzoek naar nieuwe spelers. De reden hiervan is het realiseren van stabiliteit binnen het eerste en het tweede elftal. Op dit moment komt het weleens voor dat er met elf of twaalf spelers gevoetbald wordt en dat is eigenlijk te weinig. Het streven van VV Scheerwolde is om volgend seizoen met veertien vaste spelers rond te kunnen komen. Voorzitter Marco Mooiweer, leider en speler van het tweede elftal Arjan Driezen en eerste speler Rowan Koning vertellen hoe het binnen de vereniging eraan toegaat en wat het voetballen bij Scheerwolde zo leuk maakt.

Op dit moment speelt het eerste van VV Scheerwolde in de vijfde klasse A. Het speelt onder andere tegen VV Blankenham, VV Kuinre en SV Giethoorn uit de omgeving. Daarnaast staan er nog verschillende clubs uit Drenthe en Balkbrug uit Overijssel op het voetbalprogramma. ā€œVorig seizoen hebben we op Ć©Ć©n punt na geen nacompetitie kunnen spelen. Op dit moment staan we tiende in de competitie. We hebben het dit seizoen wat moeilijker. Dit heeft voornamelijk te maken met de stabiliteit binnen de vereniging. In de loop van het seizoen zijn er wat spelers gestopt. Daar kan je dan niks aan doen, maar het zorgt er wel voor dat je soms moeilijk aan genoeg spelers kunt komen,ā€ aldus Marco Mooiweer.

Jeugdspelers vertrekken

Arjan Driezen leider en speler van het tweede merkt dat er steeds minder jeugd in het dorp is. ā€œEr waren vroeger twee basisscholen in Scheerwolde. Tegenwoordig is dat er nog maar Ć©Ć©n. Vroeger had je ook wel jeugd bij Scheerwolde, maar dat is in de afgelopen jaren niet meer gelukt. Wat er voor zorgt dat jeugdspelers bij andere verenigingen binnen de gemeente Steenwijkerland gaan voetballen. Hier komen ze uiteindelijk op hoger niveau terecht en komen niet meer terug. Je merkt hierdoor dat je nieuwe spelers van buiten Scheerwolde moet halen om stabiliteit te creĆ«ren.ā€

Spelers tonen veel inzet

Rowan Koning heeft drie jaar geleden met een aantal jongens uit Nijeveen de keuze gemaakt om bij Scheerwolde te gaan voetballen. Hij vertelt er het volgende over: ā€œWe zijn drie jaar geleden met ongeveer 11 spelers van Nijeveen naar Scheerwolde gekomen. Hiervan is er nog maar Ć©Ć©n gestopt. We hebben deze keuze gemaakt omdat we met vrienden in een eerste elftal konden spelen. Dat is natuurlijk erg leuk. Daarnaast kwam het voetballen op zondag voor veel spelers beter uit dan het voetballen op zaterdag. Wat het spelen bij Scheerwolde zo leuk maakt is dat we veel inzet tonen in een wedstrijd. We spelen leuk voetbal en de gezelligheid na de training of wedstrijd is altijd goed. Iedereen blijft wel even hangen.ā€

7x7 damesvoetbal

VV Scheerwolde is op dit moment bezig om het 7x7 damesvoetbal op gang te krijgen. ā€œEr wordt op dit moment hard getraind door de dames. Ze hebben binnenkort hun eerste oefenwedstrijd. Later willen we kijken of het haalbaar is om met de 7x7 damescompetitie mee te doen. Om dit te realiseren zou het goed zijn als er zich nog een paar dames aanmelden. Dus als het je leuk lijkt om te voetballen in Scheerwolde, kom gerust een keer meetrainen,ā€ roept Marco Mooiweer op.

Op dit moment is VV Scheerwolde voornamelijk op zoek naar enthousiaste en betrouwbare spelers. ā€œWe zijn opzoek naar spelers die zich verantwoordelijk voelen voor het voetbal en de teamsfeer. We willen stabiliteit creĆ«ren en daar hoort ook vast trainen en wedstrijden spelen bij. Ben jij die speler met inzet en verantwoordelijkheidsgevoel, dan zijn wij opzoek naar jou! Kom gezellig is een keer meetrainen,ā€ sluit Marco Mooiweer af.

Door Robert van den Belt