Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweede kampioenschap op rij voor Steenwijk ‘34 in Nationale Zwemcompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Het werd een waar spektakel in zwembad de Waterwyck. Zwem- en Poloclub Steenwijk ‘34 sloot de B-Klasse Regio Oost van de Nationale Zwemcompetitie namelijk af met het tweede kampioenschap op rij. De Steenwijker zwemequipe van trainers Manuela Dekkinga en Rick Driezen verlengde de vorm van de afgelopen weken naar de laatste competitieronde van het seizoen. Goede races en snelle tijden volgden elkaar in rap tempo op. Opnieuw een rondewinst was de kers op de taart.  

De zaterdagavond in een warme Waterwyck werd afgetrapt met een 4x50 meter wisselslag heren estafette. Twee teams van de thuisploeg waren op voorhand aan elkaar gewaagd. En zo geschiedde. Nek-aan-nek gingen de twee teams naar de finish. De aantik zou de strijd gaan beslissen. De strijd bleef echter onbeslist. Met een tijd van 1.57.65 waren er twee Steenwijkse winnaars. De jongste pupillen gaven vervolg aan de Steenwijkse successen. Zo zwom Rio Babic twee keer een hap van zijn beste tijden af, twee seconde op de 100 meter vrijeslag en maar liefst vier seconde op de 50 meter rugslag. Op deze afstanden zwom ook Jesse Last tweemaal naar een nieuw persoonlijk record. Op de 100 meter vrijeslag verbeterde hij zijn tijd van 1.52.73 naar 1.33.86! Ook Jelte Peeters liet zien grote stappen te maken. Hij haalde op de vrijeslag 22 seconde van zijn persoonlijke record af, wat eveneens zorgde voor een persoonlijk record op de 50 meter vrijeslag. Dit deed Emily Dijkstra ook. Zij verbeterde drie maal haar beste tijden, waar het grootste persoonlijke record één van maar liefst vijftien seconde bedroeg! 

Persoonlijke records

Marit Vuist en Kirsten van Bruggen zwommen naast de 100 meter vrijeslag, de 200 meter wisselslag. Voor Kirsten was dit de eerste keer 200 meter wisselslag. Ze begon, met een verbetering van haar vlinderslagtijd, heel snel en bleef daarna keurig doorzwemmen om uiteindelijk onder de vier minuten te blijven. Net als Kirsten begon ook Marit snel aan deze zware afstand. Dit bezorgde haar twee persoonlijke records. Marit’s broer Timo had ook de smaak te pakken op deze afstanden door ook drie keer sneller dan ooit bij de finish te zijn. Sven Casper Hageman, Dyon Scholten, Vasco Strampel, Leonore Heerschop en Sabine Lageweg zwommen naar twee persoonlijke records afgelopen zaterdag. 

Tweede zege

Dat de 38-koppige selectie op dreef was, lieten ook Manora Ponne, Anna de Lange, Jessica Dekkinga, Kay van Sleen, Jaydey Schonewille, Thomas van Scheepen, Rick Mastenbroek en Martijn Lageweg zien. Zij zwommen allen één keer sneller dan zij ooit waren om voor de rondewinst van de Steenwijker formatie te zorgen. De tijd van Jaydey op de 100 meter vrijeslag gold eveneens als een verbetering van zijn eigen clubrecord. Met een ruime overwinning op het slotstuk van de dag, de 8x50 meter vrijeslag gemengd, was de tweede opeenvolgende eindzege in de KNZB Nationale Zwemcompetitie een feit. 

Landelijke poules

Volgend seizoen krijgt de Nationale Zwemcompetitie een andere invulling om deelname aan de competitie spannender en aantrekkelijker te maken. Er zal dan niet meer per regio gestreden worden, maar in landelijke poules. Door een tweede plaats in de landelijke ranking voor teams in de B-klasse (nr. 1-19 promoveren), is Zwem- en Poloclub Steenwijk ‘34 verzekerd van promotie naar de A-klasse! 

Afbeelding
Ridders, prinsessen en zeemeerminnen: Sprookjesvoorstellingen in tuinen in Dwingeloo en Diever Westerveld 19 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk 21 uur geleden
Hissy Brouwer (docent), Gea Mulder en René Karst (ambassadeur)
Gea Mulder uit Havelte verkozen tot Taalheld van Drenthe Westerveld 23 uur geleden
Vorige editie Rotary Gouden Knopentocht
Op Hemelvaartsdag: De Gouden Knopentocht in disco-stijl start op de Markt in Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 7 mei, 17:00
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 7 mei, 12:10
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 7 mei, 11:30

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.