Afbeelding
Foto: Jeannette Boschma

Zonovergoten editie Weerribben-Wieden Marathon & Toertocht

· leestijd 1 minuut Sport

TUK - De 25e editie van de Weerribben-Wieden Marathon & Toertocht was zonovergoten. Organisator roeivereniging ‘t Diep verwelkomde 110 deelnemers in het weekeinde van 6 en 7 april.  

Wat 25 jaar geleden begon als een klein evenement is inmiddels uitgegroeid tot festijn met nationale en internationale bekendheid en deelname. Het officiële startschot werd daarom dit jaar gegeven door de voorzitter van de KNRB, Seada van den Herik, samen met Marlon Wenners (wedstrijdcommisaris en Feike Tibben ( commissaris roeiorganisaties KNRB). 

Kronkelende Linde

In de categorie ‘Prestatie’ verlaten om 8.15 uur de eerste boten het vlot van roeivereniging ’t Diep. Veel boten komen samen bij de smalle brug in Ossenzijl, waarna ze langs de kronkelende Linde koers zetten richting de Weerribben. “Houden aan bakboord”, “Slippen”, “Neigen” en “Hoofden”, de commando’s volgen elkaar in snel tempo op in de smalle vaarwateren van Nederland, Dwarsgracht en Giethoorn. Een spannende race met winnaars in verschillende categorieën. Wie dat zijn kun je lezen op de website van ’t Diep. 

Wel wil de vereniging even stil staan bij de Duitse vereniging CLEVER RC. Deze bijzondere vereniging, met twee roeiers in een Wherry, presteert het om als eerste binnen te komen. 

Reetjes spotten

Zondag is de Weerribben-Wieden toertocht gehouden met maar liefst 60 boten. De weersomstandigheden zijn wederom geweldig met een pittige wind. Maar dat weerhoudt de roeiers niet te genieten van schitterend water en een heel mooie omgeving. Er kan geregeld worden aangemeerd bij plaatselijke horeca als Restaurant Geertien in Muggenbeet en Restaurant de Otterskooi in Dwarsgracht. De pas gemaaide rietlanden maken het mogelijk om hier en daar nog reetjes te spotten. Op de terugweg hebben de roeiers de wind mee en dat maakt dat ze wat gemakkelijker, na circa 30 kilometer te hebben geroeid, richting de hete soep gaan. Een fantastisch weekeinde met veel enthousiaste roeiers en een zeer tevreden organisatie.

Rob Scheepers
Explosieve start kaartverkoop Theaterseizoen 24/25 Cultuur 5 uur geleden
Deelnemers musical 'Fabriekskinderen' -
Musicalgroep brengt 'Fabriekskinderen' in De Meenthe Cultuur 7 uur geleden
Werkoverleg organisatoren
Vrijwilligers Congres in Vollehoven: 'Graag trekken we een blik met vrijwilligers voor jullie open' Steenwijkerland 9 uur geleden
Vorige editie Live in the Park
Beleef muziek op zijn best: Live in het Park in Steenwijk met Toontje Lager en Karin Bloemen Cultuur 23 mei, 11:51
In het zakje zitten twaalf kunstgebitten
Kringloopwinkel Steenwijk krijgt zakje vol met kunstgebitten Steenwijkerland 23 mei, 11:42
Afbeelding
Oscarwinnaar 'Poor Things' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 23 mei, 11:27