Grote opkomst bij opening
Grote opkomst bij opening Foto: Aangeleverd

Nieuwe kantine SV Steenwijkerwold feestelijk geopend

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERWOLD - Op zaterdag 13 april werd de nieuwe kantine van SV Steenwijkerwold geopend. Na vijftig jaar is er een nieuwe kantine gerealiseerd, door ongeveer 30 bouwsponsoren en 65 vrijwilligers. De echtgenoten van ereleden Daan van Luik en Martin Bronswijk knipten, na de nodige toespraken, om 16.30 uur het lint door, waardoor de opening officieel werd.

Rond 16.00 uur nam voorzitter Marcel Zuidema buiten voor de nieuwe kantine het woord. Hij, de wethouder van sport van de gemeente Steenwijkerland, Bram Harmsma, en Niels Kranendonk spraken iedereen toe, die SV Steenwijkerwold een warm hart toedragen.

Totstandkoming

“Het is een lange weg geweest om dit resultaat te bereiken, maar het was bitterhard nodig. Op 10 augustus 1974 hebben wij onze accommodatie in gebruik genomen. Dit is bijna 50 jaar geleden en dit was te zien. De accommodatie was sterk verouderd en gedateerd. Er moest dan ook echt wat gaan gebeuren. In 2019 kwam ik in het bestuur. De discussie wat er met de kantine moest gebeuren was toen al een tijdje aan de gang. De discussie is begonnen toen de ALV het besluit had genomen om de toiletten te gaan moderniseren. Ik weet niet precies hoelang dit is geleden, maar dat zal een jaar of tien geweest zijn. Na het besluit kwam de discussie los. Moest er niet meer gebeuren dan alleen het moderniseren van de toiletten? Het antwoord daarop was ja. Uiteindelijk werd besloten om een bouwcommissie op te richten.”

Bouwcommissie

De bouwcommissie komt met drie opties voor het realiseren van de verbouwing van de kantine. Uiteindelijk wordt er voor plan twee gekozen, wat betekent dat de gehele kantine verbouwd gaat worden. Niels Kranendonk vertelt over het bouwproces: “Uiteindelijk zijn we in augustus 2023 begonnen met de asbestsanering en het sloopwerk van bar, wc’s en keuken door de vele vrijwilligers direct na de bouwvak. In de eerste week van oktober startte Bakkerbouw met de bouwactiviteiten, altijd ondersteund door onze vrijwilligers. De kennis en kunde van onze vrijwilligers was echt enorm hoog. We hebben onder anderen het installatiewerk, schilderwerk, straatwerk en de bar zelf gebouwd.”

De bouwwerkzaamheden verliepen gestaagd. Maar er moest ook uitgekeken worden naar een nieuwe commissie. Deze commissie kreeg de naam de inrichtingscommissie. “De inrichtingscommissie, met een vrouwelijke blik en bijdrage, want het moet natuurlijk wel aangekleed worden. Tafels, stoelen , kleuren, lambriseringen, fotobehang, een kinderhoek, tegels, tv, kunstgras, lounge ruimte, gordijnen, er is heel veel langs gekomen en heel veel geregeld. Ook hier waren weer vele vrijwilligers bij betrokken. Als ik nu terug kijk op het hele proces, de samenwerking met commissieleden, leveranciers, aannemers, ondernemers, sponsoren en alle vrijwilligers, dan ben ik oprecht trots wat we hier met elkaar allemaal hebben neergezet.

Inzet

Afsluitend werden alle vrijwilligers en sponsoren bedankt. Dit werd gedaan door iedereen bij naam te noemen. “Nu is de kantine eindelijk klaar, mede door de inzet van veel vrijwilligers, onze hoofdaannemer Bakkerbouw, diverse onderaannemers en sponsoren. Bij deze wil ik iedereen heel erg danken voor zijn of haar inzet. Het resultaat mag er zijn. We hebben een geweldige, mooie, moderne en gezellige kantine gekregen. We kunnen er trots op zijn dat we dit hebben bereikt,” aldus voorzitter Marcel Zuidema.

Na de toespraken knipten de echtgenoten van de overleden ereleden Daan van Luik en Martin Bronswijk het lint door. Daan speelde 750 wedstrijden in het eerste van SV-Steenwijkerwold. Meer dan 20 jaar was hij als centrale verdediger een vaste waarde in het eerste elftal. Martin bekleedde vanaf 1966 een bestuurlijke functie bij de voormalige voetbalvereniging BSW. Na de fusie tussen BSW en The Swallows heeft hij 40 jaar lang een bestuurlijke functie bekleed bij SV-Steenwijkerwold. Nadat het lint doorgeknipt werd gingen alle aanwezigen naar binnen.

Feest

Na de opening was er voor de aanwezigen een koud en warmbuffet geregeld door slagerij Bouma. Na het gezellig met elkaar eten kon er tot 22 uur gefeest worden onder leiding van dj WT Fox.z

Door Robert van den Belt

Afbeelding