Huldiging in 2014 na het behalen van de KNVB Beker
Huldiging in 2014 na het behalen van de KNVB Beker Foto: Nummer 12

RTV Oost blikt uitgebreid terug op bekerwinst van PEC Zwolle tegen Ajax 10 jaar geleden

Sport

“5-1, 5-1!” Het zijn de woorden van commentator Leo Driessen bij de bekerfinale van 2014, die nog bij veel Zwollenaren en andere voetballiefhebbers in het geheugen gegrift zal staan. PEC Zwolle versloeg regerend kampioen Ajax met onverwacht grote cijfers op Eerste Paasdag van dat jaar. Komend weekend is het exact tien jaar geleden, dus gaat RTV Oost terugblikken. Op web en app, op vrijdag in De Oosttribune en op zaterdag kijk je de historische dag in zijn geheel terug op TV Oost.

De Oosttribune met Bram van Polen

Op vrijdag 19 april kun je kijken naar een dubbele Oosttribune die geheel in het teken staat van die bekerwinst van PEC. Toenmalig en huidig aanvoerder Bram van Polen schuift aan om tien jaar na dato terug te kijken en mooie verhalen te vertellen over die dagen. Uiteraard zit de uitzending ook bomvol mooie beelden van die dagen en spreekt TV Oost uitgebreid met toenmalig trainer Ron Jans en doelman Diederik Boer. De Oosttribune is vrijdag te zien op YouTube en om 17.15 en 18.15 uur op TV Oost.

Oost Sport: 10 jaar na de bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax

Zaterdag 20 april zijn de twee uur durende voorbeschouwing, de wedstrijd in zijn geheel en de nabeschouwing met reacties en het feest in Rotterdam en Zwolle, terug te zien op TV Oost. Deze speciale uitzending van Oost Sport begint die middag om 16.00 uur en duurt tot iets voor 21.00 uur.

Jans, Boer en de weg naar de finale

Ook op oost.nl en in de app is er deze week veel aandacht voor de wedstrijd van tien jaar geleden. Je leest er alles over de weg naar de finale en de gesprekken met Jans en Boer.

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00