Maarten van Ooijen in gesprek met de jongeren
Maarten van Ooijen in gesprek met de jongeren Foto: Jantina Drijfhout

Staatsecretaris van VWS Maarten van Ooijen bezoekt Steenwijkerland

Steenwijk

STEENWIJK - Op uitnodiging van de ChristenUnie bezocht Maarten van Ooijen afgelopen zaterdag Steenwijkerland. De staatssecretaris was te gast in jongerencentrum De Buze, waar hij in gesprek ging met een aantal jongeren.

Jantina Drijfhout, lijststrekker voor de ChristenUnie Steenwijkerland, ontving Van Ooijen in De Buze. Daarna ging hij in gesprek met Sophie Bergkamp, Aimee Heerschop, en Thom Dolstra, alle drie leden van de Jongeren Actie Raad. Van Ooijen kreeg als eerste een voorvertoning van de documentaire die de Jongeren Actie Raad aan het maken is, in dit geval over het kopen van tweedehands kleding. Van Ooijen was onder de indruk van het werk van deze Actie Raad en stimuleerde ze op vooral door te gaan met het maken van impact.

Impacter
Ook Ernst Woldman en Taco Schiphorst, beiden werkzaam voor welzijnsorganisatie Sociaal Werk de Kop, waren aanwezig. Ernst heeft de staatsecretaris bijgepraat over het project Impacter, een project vanuit het programma Maatschappelijke Diensttijd.

Er ontstond een geanimeerd gesprek tussen de Staatssecretaris, in gezelschap van Jonathan Sleuring van PerspectieF, de jongerentak van de ChristenUnie en de aanwezige jongeren. Duidelijk werd dat de jongeren lijden onder de coronapandemie en de impact op hun leven en ontwikkeling groot is. Van Ooijen was zeer geïnteresseerd in de dingen die volgens de jongeren zelf moeten gebeuren om de impact te verkleinen.

Wil jij als jongeren impact maken in Steenwijkerland? De JAR zoekt nog nieuwe leden en ook kun je je melden voor het project Impacter.

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in halve finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 8 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 10 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 11 uur geleden