Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Autoverzekering Overijssel bijna 9% duurder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Meta-descriptie: Inwoners van Overijssel betaalden in 2023bijna 9% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor, zo blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl.

Autoverzekering Overijssel bijna 9% duurder

Inwoners van Overijssel betaalden in 2023 bijna 9% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor, zo blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Overijssel ruim 64 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 toegenomen naar bijna 70 euro per maand. Een verschil van 6 euro per maand lijkt klein, maar op jaarbasis scheelt dat toch 72 euro.

Tip! Wist je dat de premies tussen autoverzekeraars onderling flink verschillen? Ga daarom autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl. Zo vind je direct de goedkoopste verzekering die het beste bij je auto past én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Autoverzekering in Overijssel goedkoper dan het Nederlandse gemiddelde

Ondanks de stijging betalen Overijsselaars minder dan het gemiddelde in Nederland. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is 6 procent meer dan wat een Overijsselaar betaalt.

Dat Overijsselaars minder betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander, komt doordat Overijssel relatief een rustige provincie is. Overijssel ervaart hierdoor minder verkeer, wat verzekeraars gunstig vinden doordat het risico op schade lager is. Provincies met veel drukte en verkeer hebben een hoger risico op schade. Om deze kosten te kunnen betalen, maken autoverzekeraars de premie hoger in drukke gebieden.

Autoverzekering Overijssel op 3 na goedkoopste in Nederland

Overijssel bevindt zich landelijk op de negende positie qua kosten voor autoverzekeringen, wat het tot een van de voordeligere provincies maakt voor autobezitters. In Friesland vind je de laagste tarieven voor autoverzekeringen. Inwoners betalen daar gemiddeld slechts 57 euro per maand. Daarentegen is Zuid-Holland de duurste provincie voor autoverzekeringen, met een gemiddelde maandpremie van ruim 81 euro.

Bijna 24% van Overijsselaars kiest voor allrisk

De gegevens van de vergelijkingssite tonen verder aan dat bijna een kwart van alle afgesloten autoverzekeringen in Overijssel de volledige allrisk dekking betreft. Dit is niet alleen zo in Overijssel. Geld.nl ziet dat in 2023 autobezitters vaker hun auto allrisk verzekerden. Zo koos ruim 47% van de autobezitters voor een volledige dekking bij de autoverzekering. In 2022 was dit nog iets meer dan 36%.

Dat meer mensen kiezen voor een allrisk verzekering, komt doordat consumenten meer zekerheid willen. Door de inflatie zijn de vaste lasten gestegen, waardoor consumenten mogelijk voorzichtiger zijn. Een allrisk autoverzekering biedt dekking voor vrijwel alle schades, waardoor je verzekerd bent van een vergoeding bij eventuele schade aan de auto.

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 4 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 6 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 7 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 21 uur geleden
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 23 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland gisteren
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30