Sinterklaas tijdens zijn bezoek aan Steenwijk in 2021
Sinterklaas tijdens zijn bezoek aan Steenwijk in 2021 Foto: Aangeleverd

Sint zet vanmiddag voet aan wal op het Steenwijkerdiep

Steenwijk

STEENWIJK - Goed nieuws voor alle kinderen want de voorzitter van Steenwijk Vestingstad heeft eindelijk bericht uit Spanje gekregen. Zaterdag 12 november zet Sinterklaas weer voet aan de wal in de Vestingstad. Om 13.30 uur komt hij met zijn pieten aan op het Steenwijkerdiep waar de Sint verwelkomd wordt door de wethouder, kinderburgemeester en Johan van den Kornput. Vervolgens maakt de Goedheiligman een rondtour door de binnenstad van Steenwijk. 

Sinterklaasfeest als vanouds

Nadat de Sint twee jaar geleden, in verband met corona, helemaal niet kon komen en er vorig jaar geen handen mochten worden geschud, hoopt hij dit jaar weer veel kinderen persoonlijk te begroeten. De muziekpieten zorgen, tijdens de intocht, voor vrolijke noten en ook wordt er lekkers uitgedeeld. Voor alle kinderen ligt er vanaf 12 november in de winkels een kleurplaat klaar waar leuke prijzen mee zijn te winnen. 

Volop muziek en entertainment

Ook in de weekenden voorafgaand aan 5 december is er volop sfeer in de Vestingstad. Verschillende bandjes en orkesten zorgen voor muziek en entertainment. Het is in de decembermaand extra gezellig om de Sint- en kerstinkopen te doen. De ondernemers roepen iedereen dan ook op om vooral lokaal te kopen. Zondag 27 november is de speciale Sinterklaaszondag. 

Sint & Kerst Actie

Traditie is de Sint & Kerst Actie die elk jaar wordt gehouden. Degene die de kassabon, voorzien van naam en telefoonnummer, tussen 12 november en 24 december inlevert in de daarvoor bestemde bussen in de binnenstad maakt kans op mooie prijzen. Iedere week is een trekkingsronde met dag- en weekprijzen en aan het eind wordt de giga-hoofdprijs uitgereikt. 

Actuele informatie is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 4 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 8 uur geleden