De vernieuwde ingang
De vernieuwde ingang Foto: Aangeleverd

Renovatie is gereed: Grote Kerk viert dat met Open Huis en concert

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - De renovatie van de Grote Kerk is gereed en mag zichzelf nu ‘Het hart van de stad’ noemen. Op zaterdag 26 november is iedereen welkom om het resultaat te bekijken tijdens het Open Huis. ‘s Avonds is er een concert.  

Bijna een jaar lang is gewerkt aan een ‘Nieuw Huis’ in de Grote- of St. Clemenskerk in Steenwijk. Reden hiervoor was, om na het samen gaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in 2011, te gaan bouwen aan een kerkgebouw waarin beide geloofsgenootschappen zich thuis voelen. Maar zeker ook met het idee om volgens de missie van de Protestante Gemeente er een open, bruikbare en fijne plek van te maken om te kunnen samenkomen. Een plek voor jong tot oud, lid of geen lid van de kerk, gelovig of niet gelovig. Niet alleen op zondag, maar op alle dagen van de week. Door hiervoor ruimte te creëren, de toegankelijkheid en herkenbaarheid te vergroten en de kerk door de week multifunctioneel te gaan gebruiken, is destijds de ambitie uitgesproken de Grote Kerk te maken als ‘Het hart van de Stad’.

Na een jarenlange voorbereiding is begin 2022 dan eindelijk begonnen aan deze klus.
Aan de buitenkant valt op dat er een nieuwe, moderne ingang is gerealiseerd, op de plaats waar in het verre verleden ook de oorspronkelijke ingang was. In de kerk valt direct de nieuwe zalenunit op waarin alle activiteiten, die tot nu toe in het verenigingsgebouw De Klincke plaats vonden, gehouden kunnen worden. Ook is een geheel nieuw kerkmeubilair aangeschaft, onder andere nieuwe stoelen en nieuwe attributen op het liturgisch centrum. Gezamenlijk geeft dit een heel andere look en eigentijdse uitstraling in de kerk.

Open Huis

Nu de verbouwing ten einde is gekomen, wil de Protestantse Gemeente met gepaste trots het resultaat hiervan aan alle inwoners van Steenwijk laten zien. Daarvoor wordt een Open Huis en een concertavond gehouden. Het Open Huis is op zaterdagmiddag 26 november van 13.00 tot 17.00 uur. De kerk kan dan bezichtigd worden aan de hand van een korte rondleiding. Vrije in- en uitloop met ontvangst van een kopje koffie of thee.

Concert

Zaterdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is er een concertavond met een optreden van de zanggroep Vocal@Motion en na een korte pauze een concert van Harold Kooy (piano), Adriaan Stoet (viool) en Dieuwertje Wanders (viool). Beide optredens zijn zeker de moeite waard om naar te komen luisteren. De deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis, koffie bij de ingang en na afloop een gratis drankje. Iedereen is van harte uitgenodigd, waarbij wel geldt: vol is vol.

Binnenzijde kerk
Afbeelding
55ste editie Wielerspektakel Steenwijk Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 15 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00
Afbeelding
Noodopvang asielzoekers in Vledder verlengd Westerveld 16 mei, 21:31
Jan Brassien als laatste man bij een toernooi
VV Steenwijk organiseert het Jan Brassien Walking Football toernooi: 'Eerbetoon aan laatste man' Sport 16 mei, 20:17