Afbeelding
Foto: Hilda Knol

Fotoverslag Fashion Weekend: drie generaties op de catwalk

· leestijd 1 minuut Steenwijk Insta-Dekop

STEENWIJK - Zaterdag is het de eerste dag van de het Fashion Weekend in het centrum van Steenwijk. Tussen de buien door valt er veel te genieten op de catwalk. Zoals op de Markt, waar drie generaties de nieuwste zomermode showen: Oma Rijni Kroeze (70), haar dochter Marjolein (43) en kleindochter Roos (8). 

Zelfverzekerd loopt Roos te shinen op de catwalk. Ze draagt een prachtige spijkeroverall en stoere cowbowlaarzen van Wendy’s Kids Fashion. Speciaal voor de gelegenheid draait de mobiele dj een liedje van Kinderen voor Kinderen horen. Even later is haar moeder Marjolein aan de beurt. Voor Modehuis Ketel laat ze een groen vest en een gebloemde broek zien. ‘It’s raining men,’ galmt het ondertussen over straat. Marjoleins moeder Rijni zit in een rolstoel. Haar begeleidster en zijzelf dragen kleurige tussenjassen en jeans van Modehuis Ketel. 

“Ik heb altijd meegedaan aan de modeshows, vroeger binnen bij Modehuis Ketel en nu voor het eerst in de rolstoel op straat,” vertelt Rijni. Ze zou kledingfabrikanten willen oproepen kleding te ontwerpen voor mensen die in een rolstoel zitten. “Ik kan geen lange blouses dragen, want die komen in mijn wielen vast te zitten en broekenspijpen kruipen omhoog,” vertelt ze over de ongemakken. Net als haar dochter en kleindochter geniet ze van de modeshow. Alledrie lopen of rijden ze met een grote glimlach op hun gezicht over de catwalk. “Inspiratie opdoen, daar gaat het vandaag om,” vat eigenaresse Carolien Hoogeveen mooi samen. 

Oranje en roze

Jeanet Noord van Forty49Nine laat na afloop van de derde en laatste modeshow nog even het kledingrek zien waaraan alle kleding hangt die haar vier modellen hebben geshowd. De felle kleuren oranje en roze vallen daarin op. “En deze zomer zie je ook veel lila, zand en roze,” vult ze aan. Noord vertelt dat zaterdag vooral bij de eerste modeshow veel publiek was. “Helaas moest ik de modellen bij de tweede ronde naar binnenhalen, want toen begon het hard te regenen en te waaien.” Vanwege het weer kiezen zij en haar collega’s ervoor om niet de rode loper op straat uit te rollen. Rode ballonnen aan weerzijden van de straat markeren nu de catwalk. “Voor morgen zijn de weersberichten beter,” klinkt het optimistisch.

Bohemina- en Ibiza-stijl 

Ook Pieta Groenewold van Pieta Lifestyle laat zich niet ontmoedigen door het weer. “Tijdens onze modeshows bleef het vandaag gelukkig droog,” vertelt ze. Haar acht modellen zijn tussen de 24 en 62 jaar oud. “We hebben voor elk type vrouw mooie kleding, van maat 36 tot 58.” Ook zij dragen kleiding met felle kleuren en pasteltinten. “Deze zomer zul je veel kleding in Bohemian- en Ibiza-stijl zien,” voorspelt de eigenaresse. 

Pieta Lifestyle
Bohemian-stijl bij Pieta Lifestyle
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rijni en haar begeleidster dragen fleurige tussenjassen
Ook het hondje showt een mooi jasje
Forty49Nine
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Roos in haar spijperoverall van Wendy's Kids Fashion
Afbeelding
Afbeelding
Roel Fashion & Jeans
Forty49Nine
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.