Veel publiek bij het optreden van coverband Lemonade
Veel publiek bij het optreden van coverband Lemonade Foto: Yvonne Koppers

Steenwijk viert uitbundig Koningsdag

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK – Zoals ieder jaar is in Steenwijk weer volop Koningsdag gevierd. Het grote podium staat, de terrassen zijn vol, het is tijd voor een mooi feest op deze zonovergoten dag. Yvonne Koppers brengt een bezoek aan de binnenstad en doet verslag.

Er is al vroeg vrijmarkt in de binnenstad. Vanaf 8.00 uur kun je bij de Grote Kerk langs lopen en de vrijmarkt over struinen. De vrijmarkt loopt door tot aan de Oosterstraat. Jong en oud slenteren langs de kleedjes waarop kinderen (samen met een ouder) hun spulletjes aan het verkopen zijn. Van tasjes tot aan Pokémon kaarten, bijna alles kun je er vinden. De rommelmarkt eindigt rond 13.00 uur.

Activiteiten voor kinderen
Speciaal voor de kleine kinderen staan er twee grote luchtkussens op de markt. Hier wordt volop op gesprongen. Er loopt ook een grote teddybeer van drie meter door het centrum van Steenwijk. De kinderen kunnen hiermee op de foto.

Gezelligheid op de Markt
Op de markt staat een groot podium. Dit zorgt voor zowel de kinderen als de jongeren voor veel aandacht. Een aantal jongeren neemt een groepje kinderen mee aan de hand en gaat gezellig met ze dansen. Dit zorgt voor veel vreugde! Vooral het liedje van Kinderen voor Kinderen valt in de smaak bij de jongere kinderen, in tegenstelling tot het liedje van K3 ‘Mama Sé’. Dit liedje blijkt toch te ver voor hun tijd te zijn. Halverwege de middag worden er veel verschillende liedjes gedraaid, zoals ‘Ik ben kachel’ en ‘De Woonboot’. Het liedje van Shakira ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ valt ook heel goed in de smaak bij iedereen.

Lemonade treedt op aan het einde van de middag en gooit het roer om met onder andere nummers van Queen en ABBA. Lemonade verlaat het podium om 19.00 uur. Vorig jaar tijdens Koningsdag zorgde deze te gekke coverband ook al voor een mooi feest. Bij het podium staat een stand waar je terecht kon voor een koud biertje, fris of een heerlijke zoete witte wijn. Tegenover het podium staat de loempiakraam waar je een heerlijke snack kan nuttigen. De gezellige sfeer is overal te proeven!

Drukte
Het weer is perfect op Koningsdag! De zon schijnt volop en de temperatuur is zeer aangenaam met ongeveer 16 graden. Dat zorgt voor veel drukte in én rondom de stad. Het terras bij Brasserie Zus en Zo zit de hele dag vol. Ook bij De heren van de Rechter is het de gehele dag druk. Op beide terrassen kan je volop genieten van de muziek en het prachtige weer.

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00
Breek door je Bubbel
VSBfonds ondersteunt verbindende ideeën met impuls 'Breek door je Bubbel' Algemeen 18 mei, 08:00