Vlnr: Theo Leferink, Inge Boerkamp en Anneke Zuidema
Vlnr: Theo Leferink, Inge Boerkamp en Anneke Zuidema Foto: Aangeleverd

Monuta Steenwijkerland schenkt cheque aan lokale afdeling Stichting Present

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Monuta Steenwijkerland heeft een cheque geschonken aan de lokale afdeling Stichting Present Steenwijkerland. Dit initiatief is onderdeel van 100 gebaren in het kader van 100-jarig bestaan 

Monuta is opgericht in 1923. De organisatie is vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven. Namens Monuta Steenwijkerland, haar collega uitvaartverzorgers Klaasje Mulder, Appie Stoelwinder en Sander Groen, overhandigde Inge Boerkamp naast de mooie stadswal van Steenwijker een cheque ter waarde van 500 euro aan de stichting Present. 

Monuta-DNA

Boerkamp licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA: we doen er alles aan om mensen te helpen, op een manier die goed is voor mens en natuur. Het is als medewerker heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum een lokaal gebaar mogen doen en op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de Stichting Present. De cheque is overhandigd aan Anneke Zuidema en Theo Leferink, vertegenwoordigers van de afdeling in Steenwijkerland.” 

Zuidema en Leferink leggen uit wat de stichting voor de inwoners betekend: “Een verzoek om iemand persoonlijk of een instelling te helpen wordt door onder andere sociaal werk ingediend bij onze coördinatoren binnen. Zij koppelen een van onze vrijwilligers aan de hulpvragers en samen wordt er een klus geklaard. Jaarlijks verzorgt de stichting ruim 100 projecten. 

Kerstlichtproject

In december staat het kerstlichtproject op de agenda. “Het prachtige aan het kerstlichtproject is dat er soms nieuwe vriendschappen ontstaan,” vertelt coördinator Marieke van Stichting Present Steenwijkerland. “Mensen die bij elkaar op bezoek blijven gaan of die ontroerd zijn door de tijd en aandacht die ze krijgen van een kerstlichtje. Het is ontzettend mooi.”

Afbeelding
De energiecoach vertelt: ventileren blijft noodzakelijk: Zorg voor een gezond binnenklimaat Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Donderdag 30 mei a.s.: speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 8 uur geleden
Aanvallende actie van Jason Huisman
Update: Olde Veste wint laatste competitiewedstrijd tegen Alcides met 3-1 Met foto- en videoverslag 9 uur geleden