Martijn Kok in het nieuwe bedrijfspand aan de Dolderweg -
Martijn Kok in het nieuwe bedrijfspand aan de Dolderweg - Foto: Tekst en foto: Hilda Knol

Hoveniersbedrijf Martijn Kok gaat over een jaar verhuizen naar Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Hoveniersbedrijf Martijn Kok in Steenwijkerwold groeit snel uit haar jasje. Eigenaar Martijn Kok heeft daarom in Steenwijk aan de Dolderweg een groter bedrijfspand gekocht. De verhuizing laat nog even op zich wachten. Eerst moet het pand grondig gestript worden, waarna Kok en zijn medewerkers het opnieuw opbouwen. De opening is over een jaar. 

Eind december al heeft Martijn Kok de sleutel gekregen van het bedrijfspand aan de Dolderweg 28 in Steenwijk. Hier was eerst bouwbedrijf Velosit gehuisvest. Terwijl Kok op woensdag wat planken doorzaagt, sloopt een medewerker met veel geraas de binnenwanden. Kok vertelt dat de verbouwing een jaar gaat duren. “Deze bedrijfsruimte krijgt een nieuw geïsoleerd dak plus geïsoleerde wanden, waarna we er een kantoor en een vergaderruimte in gaan maken. Op het buitenterrein komen meerdere silo’s voor de opslag van zand, grond, houtschors en grind,” legt hij uit. “Ook is het mogelijk dat wij een overkapping kant en klaar kunnen voorbereiden in deze bedrijfsruimte zodat de klant het zelf prefab kan plaatsen.” De medewerkers van Hoveniersbedrijf Martijn Kok die de 3D-tuintekeningen en beplantingsplannen maken, krijgen ook hier hun eigen kantoor. 

Het bedrijfspand is 1200 m2 en het terrein 4660 m2 groot. Dat biedt genoeg ruimte voor de nieuwe machines die Kok onlangs heeft aangeschaft. “We hebben ons vakgebied verbreed en een grote kraan en trekker aangeschaft. Dat past echt niet meer in het bedrijf bij mijn huis in Steenwijkerwold.” Hij benadrukt dat het hovenierswerk het komende jaar gewoon door gaat vanuit Steenwijkerwold. Pas als het nieuwe pand klaar is, stopt hij daar met alle werkzaamheden en verhuist die naar Steenwijk.

Alles in eigen huis

Over de groei van zijn hoveniersbedrijf vertelt Kok dat hij inmiddels 16 medewerkers in dienst heeft. Zij ontwerpen en leggen tuinen aan en onderhouden die voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties. Hoveniersbedrijf Martijn Kok heeft nu alle kennis, materialen en machines in huis om alle voorkomende tuinwerkzaamheden en bestrating zelf te kunnen uitvoeren.

Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 18 mei, 14:00
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Uitnodiging 'Brandweerheld' voor Jonge mantelzorgers op 1 juni! Steenwijkerland 18 mei, 10:00