Afbeelding
Foto: Alje Zandt

Weerribben-Wieden Healthy Days zijn gezellig en bieden gezond genieten

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

PAASLOO - Een lang weekend dat vol in het teken staat van goed en gezellig bewegen, mentale gezondheid, lekker & gezond eten en dat alles in het mooiste natuurgebied van Nederland. Dat zijn de Weerribben-Wieden Healthy Days. Ze worden georganiseerd op 30 september, 1 en 2 oktober. Drie dagen volop bewegen en recreëren in de natuur.

De Weerribben-Wieden Healthydays is ontstaan uit de Weerribben-Wieden-Wandel-driedaagse. Deze unieke meerdaagse wandeltocht door één van Europa’s grootste en mooiste laagveen moerassen en acht mooie edities werd acht jaar geleden gelanceerd. Nu is dit event uitgegroeid naar een Healthy evenement dat zijn weerga niet kent. Naast de Weerribben-Wieden-Wandel-driedaagse kun je in dit weekend ook één, twee of drie dagen deelnemen aan de Weerribben-Wieden-Fiets-driedaagse, is er een alternatieve driedaagse die bestaat uit een dag triatlon, een dag kickbiken en een dag Mountainbiken. Daarnaast is er ook een scootmobiel driedaagse. Oftewel bewegen en recreëren in de natuur. Bekijk op ww3d.nl alle Weerribben-Wieden driedaagses

Sporten in het Krolsbergen Bos

De Weerribben Wieden Healthy Days vinden plaats in het Krolsbergenbos, waar Klimbos Avontuurlijk Paasloo is gevestigd. Het hoofdterrein is bij het Klimbos. Je kunt op diverse plekken in het Krolsbergenbos volledig los gaan tijdens de fitness-sporten, bootcamps en andere activiteiten. In een rustiger gedeelte van het bos kun je werken aan je mentale gezondheid tijdens de diverse mindfulness-activiteiten. In en rondom het Klimbos worden ook lezingen gegeven over gezond leven. 

Meer dan sport

Naast een keuze uit wel meer dan 50 verschillende sport- en mindfullnessactiviteiten, lezingen en de diverse Weerribben-Wieden driedaagses, zijn er ook tal van activiteiten waarbij gezelligheid en culinair genieten gecombineerd wordt met beweging. Denk hierbij aan natuursafari’s, familie-fakkelwandeltochten, cultureel historische wandelingen, wandel- en fietstochten die worden afgewisseld met culinaire stops onderweg.

IJsbaden en paaldansen

Wie het aandurft, kan meedoen aan een workshop IJsbad. Is dat te koud voor je, doe dan mee met de Aerial Yoga of volg een cursus paaldansen. Voor de durfals zijn er workshops freerunnen. 

Lifestylemarkt en feest

Op lifestylemarkt kun je kennis maken met alles wat te maken heeft met een gezonde lifestyle. De markt is verdeeld over het hele terrein. Op het hoofdterrein kun je het onder genot van een drankje genieten van wat de food trucks te bieden hebben. Een heerlijke afwisseling van gezonde lekkernijen, aangevuld met diverse bekende foodtrucks. De vrijdag en zaterdag worden afgesloten met een Healthy feest. 

Uniek concept

Je betaalt alleen voor de activiteiten waar je aan meedoet. Je kunt je eigen programma samenstellen door tickets voor de activiteiten te bestellen. Struinen over de markt en meefeesten is gratis!

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in halve finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 8 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 10 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 11 uur geleden